Російська вакцина від COVID-19 вже незабаром може з’явитися в усіх аптеках м. Рівне (ФОТО)

«Охочі вколотись є?»

На ситуацію звертає увагу Едуард Палецький – куратор групи РІВНЕ:СУСПІЛЬНИЙ ФОРУМ, яка раніше мала назву РОВНО/РІВНЕ.

Едуард пише:

«В нас є сміливці вколоти собі російської антиковід-бормотухи? Бо вже скоро у всіх аптеках міста ...»

При цьому Палецький наводить ФБ-допис Олени Монової, яка у досить цікавий спосіб коментує ситуацію про те, що в Україні подали на реєстрацію антикоронавірусну вакцину виробництва Росії.

Як виглядає, російський «Спутник» представляти і виробляти (?) в Україні планує харківське АТ «Біолік». Проте, для цього ще треба отримати погодження (реєстрацію) від МОЗ.

Як повідомляє у себе на сайті саме АТ «БІОЛІК»:

У зв'язку з численними запитами Адміністрація АТ «БІОЛІК» повідомляє, що 31.12.2020 р. на адресу МОЗ України нами дійсно була відправлена Заява про державну реєстрацію лікарського засобу – вакцини Гам-КОВІД-Вак, Комбінована векторна вакцина для профілактики короновірусної інфекції, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, виробництва ФДБУ «НДЦЕМ ім. М.Ф. Гамалеї», МЗ РФ.

Нижче подаємо сам допис Олени Монової.

УВАГА! Допис містить ненормативну лексику:

Олена Монова

Цікава ситуація розгортається навколо харківського підприємства «Біолік» і його заявки на адресу МОЗу стосовно реєстрації російської вакцини.
 

Так, вони дійсно подали перед самим Новим Роком таку заявку, тихцем, поки всі рубають салати. Можливо, так би тихо і пройшло, якби у Медведчука вода в сраці трималася. Але не тримається проміж старих в’ялих булок, та й піару конче треба. От воно і бовкнуло. Розголос став гучним, і «Біолік» був змушений на власному сайті офіційно підтвердити цю інформацію.
 

Надто дивного тут нічого не має, якщо брати до уваги, хто тримає контрольний пакет акцій підприємства (спойлєр — це лапті). І хоча станом на вчора ДЕЦ (Державний експертний центр) в коментарі «Інтерфаксу» стверджував, що ніяких заявок на державну реєстрацію вакцин до них не надходило, стає очевидним, що така заявка існує.
 

Отже, тепер слідкуємо за МОЗом. Бо там всі голосно кричали, що ніколи в Україні не отримає реєстрації вакцина, що не пройшла як слід всі стадії клінічних випробувань. Головний санітайзер Ляшко ось буквально днями про це рапортував.
 

А у Медведчука в цій ситуації взагалі з усіх сторін win-win: якщо раптом (нідайбох вам, трясця!) МОЗ вирішить їбанутись остаточно і дозволити реєстрацію цього Новічька в Україні, то Медведчук оголосить себе рятівником нації. Якщо МОЗ у реєстрації відмовить, то Медведчук тут же заволає, що він хотів врятувати всіх, а йому не дали. Що одне, що друге — шикарна нагода для голосного піару.
 

МОЗ, кажи вже хоч щось, надто голосно і брудно навкруги, щоб продовжувати світські балачки про батарейки і лампочки в локдауні.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень