Святу гору Афон, на яку не допускають жінок, можна буде відвідати з 17-го вересня – у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

Та Афонський монастир

Є місця таємничі, містичні, дивні. Де живуть люди прості, але – надзвичайні. Більшість з нас там ніколи не побуває, але…

В українських кінотеатрах розпочинається показ документального фільму «Де ти, Адаме?» режисера Олександра Запорощенка. Фільм документальний, але, посутньо, це справжнє кіно.


Зі своєю драматургією, колізіями та катарсисом.

Стрічка оповідає про життя афонського монастиря Дохіар та його багаторічного ігумена старця Григорія (Зуміса).

Фактично ми бачимо його останні місяці і дні.


Цього уславленого геронди (монаха-старця). Але не тільки це...

Натисніть плей для перегляду трейлера

Процитуємо одну з рецензій:

Світлий старець вийде до  Вас
Це червоне сухе Chateau Margaux документалістики

Важко сказати чи є ще на землі таке місце, та особлива, казкова земля, де не діють звичні для нас закони, конституції, інститути, правила і формальності.
 

Але впродовж віків найвідважніші і, мабуть, найкращі представники чоловічої статі торували свій шлях з усіх кінців земної кулі, щоб залишитися назавжди між затоками Айон-Орос і Ієрисос на клаптику суші, який мільйони попередніх поколінь вважали саме такою особливою землею, яка і до цього 2020-го шаленого року керується уставом, ухваленим ще Імператором Іоанном ЦимисхІєм в далекому 972 році.
 

Таке враження, що на цьому місці Бог сховав якийсь особливий магніт, який століттями невидимо притягує тих, кому не достатньо видимого світу, кому обов’язково потрібно попасти по ту сторону земного буття, а гора Афон – немов найефективніший і найякісніший «телепортал», який обов’язково доставить куди потрібно усіх, хто хоч трошки постарається.

Камера їм чужа. Без усяких фобій…

Просто в компанії мужчин, які готуються до «телепортації» у вічність, не прийнято без особливої потреби розплескувати теревенями сокровенні таїни свої потаємних устремлінь. Яким чином ця камера змогла попасти в те місце і в той час, залишається загадкою навіть для того, хто нею знімав.
 

Можливо тому, що геронда Григорій – намісник монастиря Дохіар, знав, що це останні роки його життя. Можливо, він бачив, що через це округле скельце, він зможе звернутися до Тебе.
 

І Ти почуєш слова, які за звичай чули лише ті, хто долав тисячі кілометрів і довго чекав, поки він, сивочолий світлий старець, до них вийде.
 

Мільйонери і безробітні, старі і молоді  – усіх континентів і рас чекали його мовчки.

Тепер він і його монастир у Рівному. Фільм був зроблений так, щоб з кінотеатру ви змогли попасти прямо туди. Навіть грецькі голоси не дублювалися аби ви почули оригінал.

Ви не втомитеся читати субтитри. І дуже скоро почнете все розуміти і без них. Після фільму вам захочеться помовчати, як і тим чоловікам, що прийшли і залишилися на Афоні назавжди. Це червоне сухе Chateau Margaux документалістики, яке вкрай рідко потрапляє на наш кінопрокатний стіл.
 

Не пропустіть…

Фільм почне демонструватися в Рівному

Iз 17 вересня, в Кінопалаці «Україна».

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень