Перший хворий на СOVID-19, який прибув до Центральної лікарні м. Рівне, був зі США

Рік боротьби «на лінії вогню»

Подаємо нижче сьогоднішній допис на ФБ-сторінці Центральної міської лікарні Рівного.

Це наче спогад про рік, що минув, але це і звернення.

Звернення до всіх нас (текст подаємо без змін):

Якими повинні бути аргументи...
 

27 березня – відправна точка для нашої лікарні у бурхливому морі пандемії СOVID-19.


Саме цього дня, минулого року до інфекційного відділення КНП «Центральна міська лікарня» РМР був госпіталізований перший пацієнт із підозрою на коронавірусну хворобу.

 

І підозра підтвердилась.

 

Це був 74 річний чоловік, який мав поїздку до США, а повернувшись додому, відчув ознаки хвороби.

 

У пацієнта була виявлена двобічна пневмонія, однак стан був середнього ступеня важкості, кисневої терапії не потребував, проте його лікування тривало ще близько місяця: температура трималась і ПЛР-тести давали позитивну відповідь. А далі, закрутилось!

 

Все частіше почали прибувати пацієнти з підозрами, і все частіше ці підозри підтверджувались. Коронавірус набирав обертів.

 

 Лікарня, яку у найкоротші терміни було перепрофільовано для роботи з даною категорією хворих, змінила свій звичний ритм, а медпрацівники навчились жити перебуваючи у стані сконцентрованості зусиль та постійного ризику. Та чи можна тривалий час жити в такому темпі?

 

Людина до усього звикає, пристосовується. Але, як це: працювати на межі моральних та фізичних можливостей?

 

Перебуваючи вже рік в боротьбі за життя пацієнтів з підступною хворобою, навчившись працювати у нових екстремальних реаліях, здобувши неоціненний досвід, ми знаємо ціну дружби, взаємодопомоги.

 

Неочікувано для себе відчули підтримку підприємців, волонтерів, дитячих об’єднань, які допомагали виходячи із власних можливостей; людей, які поштою відправляли невеличкі пакунки, щоб допомогти в цій боротьбі.

 

Такий вияв доброти тримає на плаву і додає сил, коли підкрадається безнадія і втома. Робота колективу нашого закладу злагоджена та професійна, і завдяки цьому ми стільки часу тримали ситуацію під контролем. Але нинішня хвиля ковіду украй небезпечна та потужна.

 

Нині на стаціонарному лікуванні перебуває 264 пацієнти, 96 з них – важкі, 170 – кисне залежних, 7 підключено до апаратів ШВЛ.

 

Вірус мутує, важче переноситься, частішають смертельні випадки. Кількість місць у лікарні все зменшується.

 

Слова про дотримання карантинних обмежень линуть звідусіль, проте чують їх одиниці. Якими повинні бути аргументи, щоб вплинути на вибір безпечної свідомої поведінки?!

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень