Півтора року слідства в ДТП з трьома загиблими біля Рівного: потерпілі претензій не мають

Розслідування і суд можуть тривати довго

Другий рік триває розслідування справи про трагічну дорожньо-транспортну пригоду біля села Грушвиця Рівненського району, в якій загинули троє людей.

…Після мокрого снігу з дощем увечері 21 лютого 2019 року на ранок наступного дня дороги місцями вкрилися підступною льодяною кіркою. Такі погодні умови дуже небезпечні для водіїв, бо неможливо визначити, на яких саме місцях дорога слизька. Саме на такій ділянці автодороги Київ-Чоп біля Грушвиці й сталася трагедія вранці 22 лютого.

Назустріч Daewoo Sens раптово винесло Porsche Cayenne, за кермом якого була 34-річна Марія Приходько з Дніпра. У результаті зіткнення Daewoo  перетворився на понівечену бляшанку. Водій та його дружина, мешканці Львівщини, загинули одразу, їхня донька померла у лікарні. Вижила лише 5-річна онука Кароліна.

Дівчинку прооперували, з лікарні її забрав овдовілий тато. Водій Porsche Cayenne Марія Приходько та її пасажир не постраждали, у них спрацювали подушки безпеки.

Марії Приходько оголосили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб, і помістили в ізолятор тимчасового тримання. Через два дні суд обрав їй запобіжний захід – нічний домашній арешт, і вона поїхала додому.

У березні апеляційний суд задовольнив скаргу прокуратури на це рішення, і Марію просто із залу суду повезли в Рівненський слідчий ізолятор. Там вона була недовго – через хронічну хворобу у жінки відкрилася кровотеча, і її повезли до лікарні. Адвокат клопотався про повернення Марії у Дніпро під домашній арешт, оскільки жінка потребує стаціонарного лікування. Як не дивно, але про це просив і батько травмованої у ДТП дівчинки, який приїхав на суд.

Двоє потерпілих заявили в суді, що Приходько повністю відшкодувала завдані моральні та матеріальні збитки, жодних претензій вони до неї не мають і мати не будуть, про що надали розписку. Цивільний позов вони й справді досі не заявили.

Варто зауважити, що хоча Марія Приходько того дня була тверезою, раніше вона порушувала правила дорожнього руху. У 2018 році мала два стягнення – за перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху.

У момент зіткнення вона також нібито перевищила допустиму швидкість.

[media=196868] 

Нині жінка перебуває у Дніпрі. У цій справі було проведено дві експертизи, зараз тривають наступні - комплексна комісійна дорожньо-технічна та інженерно-транспортна експертизи. Вони мають встановити обставини та механізм пригоди, дослідити технічний стан автомобілів та їхніх деталей.

А також встановити інші деталі: чи відповідав фактичний стан дороги вимогам безпеки дорожнього руху, чи була невідповідність дорожніх умов вимогам нормативних документів у причинному зв’язку з ДТП, чи безпечною була ділянка, де сталася пригода тощо.

А того дня, нагадаємо, було слизько. І чи не доведеться дорожній службі також відповідати за цю трагедію, хоча б частково?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень