Підсудні з працівником СІЗО їли піцу під час оголошення вироку за убивство в Старому Селі на Рівненщині (ФОТО/ВІДЕО)

Усі обурені таким зухвальством

Два дні, 9-10 лютого, читали у Кузнецовському міському суді Рівненської області 240 сторінок вироку у справі про замовлення і виконання убивства Юрія Пишняка у Старому Селі колишнього Рокитнівського району області. Попри наполягання потерпілих, підсудних останнім часом на судові засідання до Вараша не возили, вони перебували на зв’язку з Рівненського СІЗО.

І навіть на оголошення вироку їх в суд також не привезли. Дводенний вирок стомив суд та усіх учасників процесу, але не підсудних – їм, схоже, було доволі комфортно у слідчому ізоляторі. На зауваження суду вони геть не зважали.

 

Більше того - під час оголошення вироку їли піцу й запивали пепсі-колою. На відео видно, що працівник ізолятора теж пригощався.

А потерпілі сиділи у залі суду з плакатом «Катам – довічне позбавлення волі». Утім, довічного ніхто не одержав.

Нагадаємо, 7 лютого 2019 року Юрія Пишняка у власному дворі жорстоко побили й розстріляли. Сусіди знайшли його уже мертвого. Нападники втекли. Трьох - Ігоря Брижа, Богдана Яруту та Миколу Кітуна - затримали на білоруському кордоні, хотіли тікати. Усім – по 20-22 роки. Вони зізналися, що вбили Юрія Пишняка на замовлення Павла Павловича. На камерах відеонагляду на вокзалі у Рівному, запис яких переглядали згодом на суді, видно, як Павлович зустрічається та домовляється з виконавцями.

Замовник пообіцяв за вбивство дві тисячі доларів, а також скутер та свій автомобіль.

Самого Павловича на прізвисько Американець уранці наступного дня затримали у Рівному на орендованій квартирі. Американцем його називали через те, що він бував у США, звідки був депортований разом з братом за скоєння злочину. В Україні Павлович також мав судимості, деякий час провів у СІЗО, але до місць позбавлення волі так і не потрапив. Мешканці Старого Села пізніше казали, що якби його таки посадили, Юрій був би живий.

Більше про цю історію читайте тут: Тут ні влада, ні поліція - не головні. Хто тепер порядкує у Старому Селі?

 

Павло Павлович повернувся у рідне село. Займався нібито незаконним видобутком бурштину, люди розповідали, що й гральні автомати, і навіть наркотики з’явилися. Аби в селі не торгували наркотиками, домовлятися з Павловичем взявся Юрій Пишняк. Були також припущення, що вони нібито не поділили між собою сфери впливу на бурштинових родовищах. Так це чи ні, але троє хлопців убили Пишняка на замовлення Павловича.

За вирком суду, Бриж, Ярута та Кітун одержали по 14 з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, Павлович – 15 років з конфіскацією. Цивільний позов на близько мільйона гривень суд не задовольнив.

Потерпілі вироком не задоволені й будуть його оскаржувати, вимагаючи довічного позбавлення волі для Павловича. Захисники вважають, що для цього у суду є достатньо підстав.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень