Паска VS куліч та ідентифікація Дорна: чим запам’ятався рівнянам тиждень перед Великоднем? (ВІДЕО)

Минулий тиждень розпочався скандалом, а завершився радісною звісткою

Ідентифікацією Дорна, українським гімном у Бостоні, визначенням головного атрибуту Пасхи та сходженням Благодатного вогню запам’ятався українцям, рівнянам зокрема, минулий тиждень.

Тиждень розпочався зі скандалу, а для декого – справжнього шоку. Інтерв'ю українського співака Івана Дорна російському блогеру підірвало мережу. 

Цю ситуацію окремі музичні критики назвали ідентифікацією Дорна, а заявами співака про війну на Донбасі та політичну ситуацію в Україні були шоковані навіть у Росії. Чому? Бо ж, за однією із версій, Дорн продемонстрував свою повагу до політики російського президента, а ще «проколовся», коли озвучив блогеру запитання, яке б задав Путіну при зустрічі.

Такий вчинок Дорна змусив багатьох українців вилучити співака зі списку улюблених виконавців.

 

Змінити гнів на милість, як каже народна мудрість, українці змогли тільки після того, як мережею почали поширювати відео із Бостона. Там, прямісінько у метро, темношкірий саксофоніст …затяг «Ще не вмерла України…». З упевненістю можна сказати про те, що бостонське виконання українського  гімну стало ложкою меду у бочці із дьогтем.

 

Ближче до Чистого четверга мережею почала ширитись дискусія про те, як правильно називати пасхальний хліб. Якщо для більшості символ Великодня – це крашанки та паски, то для іншої частини – писанки та кулічі. Цілі дискусії точились у соціальних мережах, із звертаннями до словника та історії. Мовознавці натомість стверджують, що українці їдять паску. І не важливо, чи це печений солодкий хліб, чи виріб із солодкого сиру та сухофруктів.

 

Єдине, що об’єднало усіх українців – це гарна вістка із Єрусалима. В суботу по обіді у мережі з’явилось десятки постів про сходження Благодатного Вогню. Благодатний вогонь вважається символом благословення Божого роду людському. Він розноситься паломниками по всьому православному світу. З Єрусалима Благодатний вогонь доставлять до Києва. До слова, протягом усього тижня його можна буде принести і до себе додому. У храмах Рівного він горітиме до Пасхи померлих, тобто до наступної неділі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень