Опіки, стрибки тиску та навіть інсульт, або Чим загрожує рівнянам аномальна спека (АУДІО)

Та як від неї вберегтися

Тривале перебування на сонці може призвести до проблем зі здоров’ям. Зокрема така поведінка сприятиме підвищенню тиску, опіками та навіть інсультам. Про це Радіо Трек розповів головний лікар Рівненського центру екстреної медицини  Валерій Ковальчук. Медик радить рівнянам, які перебувають у групі ризику, виходити надвір лише зранку та ввечері.

Пийте більше води, носіть легкий одяг, не зловживайте важкою їжею. Якщо перегрілися - терміново сховайтеся в затінок і перепочиньте. Якщо маєте підозри до стану здоров'я - зміряйте тиск

Удень перебування на сонці варто звести до мінімуму, постійно пити воду, носити легкий одяг тощо, адже спека збільшує навантаження серцево-судинної системи, розповідає Валерій Ковальчук:

Перед тим, як вийти на вулицю, потрібно чітко визначити, що ти робитимеш і скільки будеш на сонці. Людині, яка відразу вийшла під прямі промені з прохолодного темного приміщення, вистачить 20 хвилин, аби отримати опіки першого ступеня.

 

Багато таких, які вважають себе здоровими, а потім від спеки скаче тиск  і потім довго й нудно лікуються.

Лікарі «швидкої» за роки досвіду ставали свідками, як перебування на сонці призводило до  ішемічних ускладнень серця та навіть інсультів, а інколи і летальних випадків. 

Так, розповідає Валерій Ковальчук,  45-річна рівнянка заснула під сонцем на пляжі. Коли медики приїхали на виклик, то діагностували в неї гіпертонічний криз (неконтрольоване зростання тиску, - ред.), який спричинив крововилив у мозок - інсульт. Через кілька днів жінка померла в відділенні інтенсивної терапії. 

Тож при перших болях в серці, запамороченнях голови тощо, необхідно миттєво знайти затінок і перепочити. Також в спекотні дні люди досить часто отримують опіки першого ступеня.

Так виглядають опіки першого ступеня

Такі наслідки. Шкіра облазить кілька днів

Особливо це стосується любителів засмаги або людей, що змушені працювати під сонячними променями. 

Тим, хто все ж хоче мати бронзову шкіру, радять посидіти на пляжі під накриттям. Сонячні промені відбиваються від піску та розсіюються в повітрі. Результат майже той самий, що й під сонцем, кажуть спеціалісти

Польові роботи краще проводити в таку погоду, ніж під сонцем, кажуть медики

Варто додати, що в спекотні дні центр екстреної медицини отримує викликів щодо проблем із серцем і тиском приблизно на 10 більше, ніж зазвичай.

Повну розповідь Валерія Ковальчука ви можете прослухати тут: 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень