Нью-Йоркський професор з Рівного наїхав на актора Горбунова за роль офіцера ФСБ (6 ФОТО)

«Захоплює з тельбухами» (с)

Ліворуч -- Олексій Горбунов під час зйомок серіалу в Києві

Юрій Шевчук – ексдепутат міської ради Рівного та ексвикладач НУВГП – відомий свою жорсткою позицією в питаннях мови та культурної ідентичності українців.

Нині він мешкає в США, викладаючи українську студентам провідних університетів Америки: Columbia, Harvard, Yale. Також він веде спецкурс про український кінематограф та є засновником «Українського кіноклубу» університету Columbia (New York).

Юрій Шевчук

Нарешті, варто зазначити, що Шевчук має дуже ґустовну українську мову, в якій ви завжди знайдете несподівані образи та лексичні звороти – про що б він не писав. Тим паче його цікаво читати, коли він пише про кіно.

Тож пропонуємо один із останніх дописів на ФБ нашого земляка:

Олексій Горбунов

Оце дивлюся французький серіял «Бюро леґенд» (в ориґіналі "Bureau des légendes), в американському прокаті на Санденс amazon.com. – просто «Бюро». Це шпигунський детектив на п'ять чи більше сезонів.

 

Він впав мені в поле зору через рецензію дуже маститого американського телекритика Дейвида Б'янкулі, що аналізує телесеріяли на Національному громадському Радіо (NPR). Так цей прискіпливий критик сказав, що «Бюро» – це найбільш блискуче написаний телесеріял, який він знає.

 

«Бюро» захоплює з тельбухами. В фокусі французька служба розвідки і зокрема її окремий супер-аґент Поль Лефевр (Малотру, Павєл Лєбєдзєф), якого грає Матьє Касовіц.

Дія відбувається в Парижі, Стамбулі, Пном-Пені, Дамаску, Триполі, Москві і навіть у Харкові та на Донбасі. Замість Москви, плани знімалися в Україні, знімалися незграбно, так, що часом в кадр потрапляють українські написи на крамницях (це тішить і бавить).

 

Самого лютого росіянина, офіцера ФСБ грає природно сатанинський Алєксєй Ґорбунов, з якого в останні роки посилено ліплять на екрані українського менша-патріота.

 

Український патріот з нього на екрані такий приблизно, як і з Остапа Ступки, але офіцера ФСБ він грає геніяльно, грає легко, не напружуючися, бо це матеріял, близький Ґорбунову за духом і культурою. Кращого актора на цю роль французи вибрати просто не могли.

 

Французькі прод'юсери, вочевидь намагаючися ощадити смалцю на дешевших українських локаціях, вирішили підмалювати Україну під Росію. Для них такий хід був логічним, адже у їхній свідомості Україна й досі лишається Росією.

 

Це враження посилює поведінка їхніх українських партнерів, готових услужливо помагати їм у створенні такої оптики. Тут і ні́чого сказати – французи ощаджують та й всяким українським прод'юсерам, які завжди мали гострий нюх на долар і алергію на українське, перепадає ламане евро чи два.

Можна по-різному ставитися до подібних заяв, але сама мова викладу – цікава.

Що ж стосується Олексія Ґорбунова, то він є невід’ємним елементом української культури саме таким, як він є.

Чи ні?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень