Нормальні розважальні заходи у Рівному будуть нескоро. Хто виступатиме у напівпорожніх залах?

Вихід з карантину буде важким

Кінотеатри та концертні зали можуть бути заповнені лише наполовину

Після 4-місячної перерви у зв’язку з карантином у Рівному та області дозволили працювати закладам культури з масовим відвідуванням, зокрема, кінотеатрам та концертним залам. Можна проводити концерти і на стадіонах, однак з карантинними обмеженнями, які можуть перекреслити інтерес як організатора заходу, так і виконавця. Хто поїде виступати у Рівноне у наполовину заповненому залі чи на стадіоні, де люди мають стояти за 5 метрів один від одного? Начальник управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко поділився з Радіо Трек своїм баченням ситуації.

Тарас Максименко

Що показуватимуть у кінотеатрах

Єдиному у Рівному кінопалацу «Україна» тепер дозволили працювати із заповненістю половини місць у залі. Насправді усі місця і раніше були заповнені не на всі фільми й не на усі сеанси. Що показуватимуть зараз у кіно і чи піде глядач – це ще питання.

Дистрибуція фільмів – системне явище, раніше усе було розписано на рік наперед, - каже Тарас Максименко, - тож не знаю, що показуватимуть зараз. Та й кожен кінотеатр має на меті заробити. Що він заробить з обмеженням продажу квитків, адже зали у нас і так невеликі?

 

Раніше співати у напівпорожніх залах відмовлялися

 

Гастролі – це теж графік, спланований наперед. Тому говорити вже зараз про якісь концерти у Рівному зарано.

Я припускаю, що 1-2 концерти організують, і люди через відсутність будь-яких розважальних заходів підуть на них, але це не те, як було раніше, - розмірковує чиновник.

Літо – не гастрольний сезон для концертних залів, хіба для стадіонів, але тепер є вимога дотримання дистанції між людьми 5 метрів. Не дуже добре уявляю, як її забезпечити і проконтролювати. Але якби такий концерт відбувався, до нього була б прикута увага всіх, тож зловживань у цьому питанні, гадаю, не було б.

Тарас Максименко пригадує не такі давні часи, коли зірки шоу-бізнесу ставили умови, що зал має бути не менш як на тисячу місць з промоцією концерту, і якщо на нього було продано 200 квитків, то це означало скасування концерту.

З іншого боку, шоу-бізнес дуже постраждав від епідемії коронавірусу. Якщо раніше популярні співаки могли давати по 3-5 концертів на місяць і добре почуватися в матеріальному плані, то останні місяці вони взагалі без роботи. Хто з них на які умови пристане – поки невідомо.

Нормальний захід у Рівному буде ще нескоро, - резюмує Тарас Максименко.

Усі художні колективи, а також і театральний під час карантину працювали за зачиненими, так би мовити, дверима – концертів не давали, репетиції були не масові. Зрештою, концерт чи вистава – то хіба десята частина роботи художнього колективу.

Тож зараз, мабуть, можна розраховувати на виступи у Рівному лише місцевих колективів та виконавців.

 

День міста пройде у «малих формах»

 

Великого концерту на Майдані Незалежності до Дня міста у Рівному цього літа не буде. Хоча загалом святкування не скасовують, воно відбудеться 30 серпня.

Великого концерту у День міста не буде

День міста відбудеться в окремих локаціях, виступи – у «малих формах», тобто по 3-5 виконавців, і з дотриманням усіх протиепідемічних рекомендацій, - пояснює Максименко.  

У День міста у Рівному відкриється наземна частина Таємничих підземель у парку ім.Шевченка. На цей проект з міського бюджету було виділено 3 мільйони гривень й залучено грант від Євросоюзу на суму 443 тисячі євро. Можна буде побачити фігуру Змієборця, яку рівняни відвоювали як пам’ять про колишнє Рівне, новий сучасний фонтан біля неї та оглянути верх підземелля.

Наземна частина Таємничих підземель

Саме під землею буде найцікавіше у цій атракції: дві квест-кімнати, тактильна та віртуальна, комп’ютерна гра та старовинні підземні споруди, якими проводитимуть екскурсію. 90% наповнення квест-кімнат матиме автентичне походження - речі, знайдені під час розкопок, з приватних колекцій тощо. Тарас Максименко запевняє, що це буде дуже цікава історія, частина легенди, яку раніше можна було лише почути, а тепер – доторкнутися до неї.

Підземна частина відкриється пізніше, після врегулювання документальних формальностей.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень