Народний клуб «Верес» - це просто вивіска. Насправді - це каламутні люди та гроші, - Несенюк

Так прокоментував відомий спортивний журналіст чергову відставку тренерів рівненського клубу

Народний клуб «Верес» знову без тренера. Увесь тренерський штаб на чолі із головним тренером команди у повному складі подав у відставку.

Прохання про відставку Віктора Богатиря, а також Юрія Панфілова і Сергія Вольвакова було задоволене керівництвом клубу.

Нагадаємо, за останні півроку це вже друга заміна тренерського складу команди. У листопаді 2015-го з посади головного тренера «Вереса» подав у відставку Олег Лутков.

Така часта зміна тренерського складу не може не непокоїти вболівальників та членів народного клубу.

Керівництво «Вереса» обіцяє пояснити причини чергової відставки і про них обов‘язково повідомить Радіо Трек.

Поки що ж ми вирішили поцікавитися думкою футбольних фахівців. Зокрема відомих спортивних журналістів щодо їхнього ставлення до подій у клубі, а також щодо майбутніх його перспектив.

Оптимізм в розмові з нашим кореспондентом висловив Сергій Татаренко.

Те, що відбувається зараз в команді «Верес» - це природній процес, можна сказати, процес дорослішання. Подібне переживали багато клубів, багато команд. Наприклад, той же «Шахтар», якщо пригадати. До того, як туди прийшов Мірча Луческу, там змінили кількох іноземних фахівців. Те, що можливо призначення Богатиря та Панфілова тренерами команди, було помилкою з боку керівництва клубу, але від помилок ніхто не застрахований. Важливо вчасно їх визнавати. Те, що зараз зробило керівництво клубу, визнало якусь помилку свою і запросило (за моєю інформацією, поки не хочу цього озвучувати) досвідченого фахівця, який працював з командою прем‘єр-ліги, і це буде на користь нашому клубу.

Інформація про нового тренера «Вересу», між тим, шириться соцмережами.

 

Аферистам Панфілову та Богатирю сказали допобачення (чесно кажучи, для мене це було несподівано, що так швидко). Новим тренером буде Мазяр... гугліть, хто не в курсі.

Опубліковано Alex Mrozowicz 10 квітня 2016 р.

 

Зокрема, говорять, що незабаром рівненський клуб очолить колишній нападник київського «Динамо», що донедавна очолював дніпродзержинську «Сталь», Володимир Мазяр.

А ось відомий далеко за межами Рівного спортивний журналіст Микола Несенюк вважає, що справи «Вересу» потрібно розділяти на справи клубні і футбольні.

Адже, хоч ідея появи народного клубу – хороша і потрібна, ситуацію у «Вересі» потрібно виправляти. А для цього потрібен діалог з членами клубу, звіт щодо його діяльності.

 

Фактично, те, що називається народний клуб, перетворилося на якусь мало зрозумілу структуру, яка фінансується з бюджету, яка діє, абсолютно не звітуючи ні перед ким. Тиша повна, народний клуб мовчить, не хоче перед своїми членами відзвітувати, куди вони потратили гроші, і взагалі, як вони збираються жити. Тобто фактично жодного разу ще не було зборів. І це тому, що, як я переконався, щонайменше половина членів клубу – це «мертві душі».

На думку Несенюка, власне футбольні справи клубу і випливають з усього вище зазначеного.

За його словами, перший тренер (Лутков - ред) приїхав і привіз у Рівне невідомо звідки, невідомо яку команду гравців, яка так-сяк відіграла половину сезону. Потім тренера звільнили, знову невідомо звідки взяли нового…

Вже після першої гри стало зрозуміло, що ця команда абсолютно ні на що не здатна…

Те ж саме буде і з Мазяром – прогнозує журналіст.

Як каже Микола Несенюк, є два типи комплектування футбольних команд: один – це коли команда комплектується привозними гравцями, але це мають бути хороші гравці, майстри, які дорого коштують і показують гарну гру.

Вочевидь, цей варіант не зовсім для «Вереса», адже грошей в клубі обмаль.

Інший – це коли на поле виходять місцеві гравці, молоді футболісти, які отримали свою команду і хочуть захищати честь свого міста та області. І саме на це потрібно орієнтуватися керівництву «Вереса», вважає Несенюк.

Що таке команда в місті? Це діти, котрі ходять в ДЮСШ, ходять в секції футбольні. Вони бачать команду, в якій вони виростуть і будуть грати. Ось для цього ця команда. І якщо він буде добре грати, його запросять десь в іншу команду і він далі піде – так було завжди. Рівне, навіть через 10-20 років не виграє лігу чемпіонів і не стане Чемпіоном України. Це очевидно. Не для цього це робиться, це робиться для того, щоб у нас був футбол, щоб люди ходили на футбол, щоб вони вболівали за своїх. Тому що всі не можуть бути чемпіонами. А людям приємно на футбол піти, повболівати за своїх дітей, за своїх знайомих, вони знають цих людей. А тут пачками привозять якихось людей. Вони приходять і йдуть, приходять і йдуть.

Проте Несенюк вірить, що ситуацію ще можна повернути у нормальне русло, попри те, що на сьогодні народний клуб «Верес» - це просто вивіска.

 

Це просто вивіска «народний клуб», а насправді – все те ж саме, що і в інших українських клубах – якісь каламутні гроші, каламутні люди, каламутні діла навколо цього. І отримуємо в результаті порожні трибуни. Дуже цього не хотілося б, хочеться вірити, що вистачить здорового глузду повернути в нормальне русло це все.

Між тим, про плани та кадрові перестановки у «Вересі» читайте на сайті Радіо Трек згодом. Сподіваймося, керівництво клубу переконає рівнян у тому, що рано зневірюватись і у «Вереса», як дійсно народного клубу, ще все попереду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень