Нафта дорожчає, Тегеран обіцяє мститися Америці через вбивство генерала Сулеймані (6 ФОТО)

Світ на порозі війни?

[media=166952]

В ніч на 3 січня по міжнародному аеропорту в столиці Іраку Багдаді було випущено щонайменше три ракети.

В результаті ракетного обстрілу загинули як мінімум сім осіб, серед них — командувач спецпідрозділом Корпусу вартових ісламської революції Кудс Касем Сулеймані і командувач Сил народної мобілізації Іраку Абу Махді аль-Мугандіс.

Подробиці повідомляє Al-Hadath.

За інформацією видання, в районі аеропорту Багдада впало щонайменше три ракети.


Одна з ракет приземлилася в зоні вантажних перевезень аеропорту, також ракети приземлилися біля виходу для пасажирів з будівлі аеропорту.


Під час авіаудару Сулеймані знаходився в автомобілі.

Нічні фото авіаудару

ЗМІ повідомляють, що в результаті ударів США по автомобілях з генералом КВІР і заступник голови шиїтського ополчення Іраку загинули десять людей.

У Пентагоні в свою чергу заявили, що авіаудар був обороною, яка була спрямована на стримування майбутніх іранських атак і захист американських громадян за кордоном.

Там також додали, що ліквідація Сулеймані була проведена за вказівкою президента США Дональда Трампа.

Одн із автомобілів знищених 3-го січня

Зазначимо, США вважають КВІР терористичною організацією, а Сулеймані – причетним до атак на посольства, військові бази США.

«Генерал Сулеймані активно розробляв плани нападу на американських дипломатів і військовослужбовців в Іраку і в усьому регіоні. Генерал Сулеймані і його «Аль-Кудс» були відповідальні за загибель сотень американських і коаліційних військовослужбовців та поранення тисяч інших.
 

За останні кілька місяців він організував напади на коаліційні бази в Іраку, включаючи напад 27 грудня, який призвів до загибелі і поранення американського та іракського персоналу. Генерал Сулеймані також схвалив нападу на посольство США в Багдаді, які відбулися на цьому тижні», – говориться в повідомленні Міноборони США.

Один зі знищених автомобілів

Іран у свою чергу пообіцяв помститися США за загибель глави спецпідрозділу «Аль-Кудс». За словами колишнього командувача КВІР, секретаря Ради доцільності Ірану Мохсена Резаї, Сулеймані «загинув смертю мученика і приєднався до своїх братів».

У Тегерані назвали вбивство Касема Сулеймані актом міжнародного тероризму з боку США. Глава МЗС Ірану Мохаммад Джавад Зариф заявив, що своїми діями Вашингтон створив надзвичайно дурну і небезпечну ескалацію ситуації.

Зариф також підкреслив, що Сулеймані був одним з тих, хто найбільш ефективно боровся з «Ісламським державою» і «Аль-Каїдою».

Генерал Сулеймані

Глава Держдепартаменту США Майкл Помпео виступив з твердженням, що іракці, навпаки, радіють новини про вбивство Сулеймані.

А колишній віце-президент Джо Байден розкритикував операцію Пентагону, під час якої в Багдаді був убитий іранський генерал Кассем Сулеймані. За словами Байдена, президент Дональд Трамп «просто кинув динаміт в ящик з порохом» – адміністрація президента США, провівши операцію по знищенню Сулеймані, провокує Тегеран на відповідні дії і тим самим закладає динаміт в порохову бочку.

На тлі новини про вбивство генерала, вартість нафти марки Brent виросла на 2,84% – до $68,13.


Ціна марки WTI зростає на 2,66% – до $62,83 за барель.

Есмаіл Ґаані -- можливий наступник Сулеймані

Посольство США в Багдаді настійно рекомендувало американцям негайно їхати з Іраку:

«Громадянам США слід по можливості покинути Ірак на авіарейсах, а при відсутності такої можливості, виїхати в інші країни наземним шляхом». Держдеп США закликав американців негайно покинути Ірак у зв’язку з напруженістю в країні.
 

Лідер шиїтської партії «Хезболлах» Хасан Насрулла заявив, що США не досягнуть своїх цілей після вбивства Сулеймані.

 

За його словами, здійснивши цей злочин, США не зможуть домогтися жодної зі своїх цілей на Близькому Сході, оскільки «покарання вбивць генерала Сулеймані стає завданням загонів ісламського опору по всьому світу».

Передовиця "НЙТ": Голосування про Імпічмент Клінтону відкладено черз авіаудар по Іраку (дехто проводить аналогії з теперішнім імпічментом Трампу)

Не виключено, що ми стоїмо перед військовою ескалацією вже давно небачених розмірів, які можуть перерости в справжню війну.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Теги: СШАІран
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень