Мох, горіхи і хто чого хотів: активістам поставили три запитання про регламент

Прийняття нового регламенту Рівненської міської ради стало резонансною подією не лише в політичному колі, а й для багатьох громадських активістів. До слова, до написання самого тексту документу долучилися багато з них.

Ми вирішили поцікавитися думкою тих, «хто в темі», і поставили їм три питання про регламент.

Прийняття регламенту – це перемога чи поразка рівненської міської ради?

Святослав Клічук, громадський активіст

Я знаю лише деякі основні речі, але вважаю, що це добре, що прийняли новий прогресивний регламент.

Анатолій Бондарчук, громадський активіст

Швидше за все, це перемога. Можливо, там не всі норми демократичні та прогресивні, які закладалися, були враховані в результаті постатейного обговорення, але те, що депутати вникли в цей процес, максимально до нього долучилися – це вже позитивна тенденція.

Для прийняття документу знадобилося аж три засідання сесії. Чому, на вашу думку, так затягнувся процес?

Зураб Кантарія, громадський активіст

Ми хотіли, щоб депутати розуміли свої права і можливості, і щоб роль кожного депутата була максимально збільшена. Але це не зовсім цікавило голів фракцій, керівників постійних комісій, мера і так далі.

Олександр Лащук, екс-депутат

Я думаю, що шановні депутати, шановні активісти, шановні чиновники мабуть мало горіхів їли в дитинстві і в них трошки олії не вистачає в голові, щоб швидко і зрозуміло його прийняти для себе без яких-небудь казусів.

Що є головними здобутками та позитивними змінами в новому регламенті?

А ось це питання виявилося найскладнішим для опитаних Радіо Трек, дехто досі документу не читав.

Мабуть (воно й не дивно) найкраще у ньому орієнтується та, кому за новим регламентом доведеться працювати. Депутат Рівненради Анна Іванова найпозитивнішою зміною назвала ротацію постійних комісій.

Анна Іванова, депутат Рівнеради

Ротації робити, щоб не було корупції, щоб були зміни. Зміна повинна бути в усіх тих комісіях. Навіть звичайний камінь обростає мохом. Так і голови комісій: там починають лобіювати, і там теж починають лобіювати. Ні, шановні! Давайте, щоб всі повністю комісії і дітьми займалися, і молоддю займались.

Отже, зараз погляди на повноту нового регламенту неоднозначні, проте більшість активістів визнають: його ухвалення – крок позитивний. Чи виправдає він себе в роботі – побачимо з часом.

 

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень