Куди зникли бочки з квасом у Рівному: «Невже ми їх більше не побачимо»? (6 ФОТО)

«Луцький квас дешевший, але там одна хімія» (с)

Люди, які багато подорожували, стверджують, що ніде нема такого квасу, як у нас – в Рівному: ні на морі, ні у Львові, ні в Харкові, ні на Донбасі. Не кажучи вже про ширші простори колишнього СРСР – ніде не роблять такого смачного квасу, як у нас, в м. Рівне.

Ще торік цей смачний і поживний напій ми могли споживати на вулицях Рівного у класичному форматі – його привозили в бочках на колесах.


При деяких із них ще навіть можна було знайти класичну скляну тару, яка неабияк додавала нашому живому холодному напою його неперевершених смакових якостей.

[media=194664] [media=194663]

Цьогоріч бочок в Рівному вже немає: класичних металевих бочок на колесах. Замість них квас нам продають із пластикової тари.

Ціни, правда, майже не зросли: минулого року 14 грн брали за 500 г квасу, цього року за – 450.

Але куди ж ділися самі бочки? Як нам розповіла жіночка-продавщиця:

- Все, нема – списали їх. 50 років – кінчився термін експлуатації.

- І що з ними зробили – розпиляли на металолом чи вони просто стоять десь у дворі?

- Та я не знаю. Ми ж не буваємо там: нам просто сюди квас привозять. Сказали цього літа, що «Все, їм по 50 років, у них кінчився термін експлуатації».

- Напевно, просто їм дешевше в пластикових бочках привозити.

- Зате воно не пропадає. Як у мене закінчується квас, то привозять новий. На другий день практично не залишається.

- Самий смак був на другий день, він вже кисліший стає.

- Що не кажіть, але смак квасу у нас – хороший. Лучший, я счітаю. Нам всі так кажуть, що наш рівненський квас – найкращий. Ми ж рецептуру не змінюємо ще з радянських часів – усе натуральне.

- Ну, з цим ніхто не сперечається. Але бочки, скляні бокали – це був антураж…

-У мене один клієнт щодня приходить, то, правда, в літрову банку набирає, каже: «Я вдома краще вип’ю, в холодильник поставлю». Він має скляні бокали в себе вдома.

- Ну, чи чашки звичайні.

- Але, я вам скажу – продають в Рівному ще «луцький квас», то він хоч трохи дешевший, але я його не п’ю. Геть смак не той – хімія одна.

Хто знає, може кандидатам на посаду міського голови взяти цю тему на озброєння і включити в програму – дофінансування підприємства, яке випускає квасу Рівному  з тим, щоб воно не лише зберігало класичну нашу рецептуру, але й почало знову продавати квас із бочок.
 

Уявіть – ніде б в Україні такого вже не було, а ми мали б свою унікальну фішку. Тим паче, що наш рівненський квас, дійсно, найкращий.

Від Редакції:

Це – авторська колонка: всі думки та висновки – авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень