ON-LINE

Куди зникли бочки з квасом у Рівному: «Невже ми їх більше не побачимо»? (6 ФОТО)

неділя, 23 серпня 2020
«Луцький квас дешевший, але там одна хімія» (с)

Люди, які багато подорожували, стверджують, що ніде нема такого квасу, як у нас – в Рівному: ні на морі, ні у Львові, ні в Харкові, ні на Донбасі. Не кажучи вже про ширші простори колишнього СРСР – ніде не роблять такого смачного квасу, як у нас, в м. Рівне.

Ще торік цей смачний і поживний напій ми могли споживати на вулицях Рівного у класичному форматі – його привозили в бочках на колесах.


При деяких із них ще навіть можна було знайти класичну скляну тару, яка неабияк додавала нашому живому холодному напою його неперевершених смакових якостей.

Цьогоріч бочок в Рівному вже немає: класичних металевих бочок на колесах. Замість них квас нам продають із пластикової тари.

Ціни, правда, майже не зросли: минулого року 14 грн брали за 500 г квасу, цього року за – 450.

Але куди ж ділися самі бочки? Як нам розповіла жіночка-продавщиця:

- Все, нема – списали їх. 50 років – кінчився термін експлуатації.

- І що з ними зробили – розпиляли на металолом чи вони просто стоять десь у дворі?

- Та я не знаю. Ми ж не буваємо там: нам просто сюди квас привозять. Сказали цього літа, що «Все, їм по 50 років, у них кінчився термін експлуатації».

- Напевно, просто їм дешевше в пластикових бочках привозити.

- Зате воно не пропадає. Як у мене закінчується квас, то привозять новий. На другий день практично не залишається.

- Самий смак був на другий день, він вже кисліший стає.

- Що не кажіть, але смак квасу у нас – хороший. Лучший, я счітаю. Нам всі так кажуть, що наш рівненський квас – найкращий. Ми ж рецептуру не змінюємо ще з радянських часів – усе натуральне.

- Ну, з цим ніхто не сперечається. Але бочки, скляні бокали – це був антураж…

-У мене один клієнт щодня приходить, то, правда, в літрову банку набирає, каже: «Я вдома краще вип’ю, в холодильник поставлю». Він має скляні бокали в себе вдома.

- Ну, чи чашки звичайні.

- Але, я вам скажу – продають в Рівному ще «луцький квас», то він хоч трохи дешевший, але я його не п’ю. Геть смак не той – хімія одна.

Хто знає, може кандидатам на посаду міського голови взяти цю тему на озброєння і включити в програму – дофінансування підприємства, яке випускає квасу Рівному  з тим, щоб воно не лише зберігало класичну нашу рецептуру, але й почало знову продавати квас із бочок.
 

Уявіть – ніде б в Україні такого вже не було, а ми мали б свою унікальну фішку. Тим паче, що наш рівненський квас, дійсно, найкращий.

Від Редакції:

Це – авторська колонка: всі думки та висновки – авторські

Костя Культреґер Радіо Трек

КОМЕНТАРІ 0

КОМЕНТУВАТИ

Оголошення

  • Техпаспорт Аudi A6

    Загублений техпаспорт на АudiA6, литовська реєстрація. Прохання повернути за...
  • Загублено ключі

    Знайдено ключі від автомобіля «Рено». Тому, хто загубив, прохання...
  • ДОПОМОГА

    Терміново потрібні кошти на трансплантацію нирки Монтік Мар’яні, 1997 року...
БІЛЬШЕ ОГОЛОШЕНЬ
Ваш навігатор дорогами Рівного