«Коні невинні», або дещо про Басік у Рівному та Бацьку у Білорусі (ФОТО)

ІТ-шник розриває шаблони (АК)

Шановний піпл, привіт.

Їхав в місті на днях, охрінів від чуваків, котрі стояли з плакати за підтримку якихось там процесів в Білорусії. Психанув, вирішив написати кілька слів про це. (Пан Микола, ваше радіо потім не закриють?)

Почну одразу з того, що я на 50% білорус і, хоча вже не пам’ятаю Мінськ так само добре як Київ чи Вінницю, але купа рідних там обурені реакцією українських ЗМІ на події в Білорусії.

[media=193716]Можливо мої рідні не показові білоруси:

Один дядько керує митницею, інший – викладає в МДУ, частина родичів займається експортом овочів...


Можливо, їхня думка не відображає прямо таки думку народу, але погодьтеся, вони якось дійшли до свого рівня там, де на думку Українських ЗМІ їх придушують і обмежують. Але давайте по порядку.

Розберемося в питанні демократії, його форматі тут в Україні і не тільки. Тоді й вирішимо які гасла варто і не варто писати на плакатах і йти з ними в люди.

Вчора в коментарі, якийсь чувак почав розповідати, як він і його друзі виходили на майдан і що вони вибороли демократію тут в Україні і які українці молодці.


Тихо, реально, так хтось думає.

[media=193714]Коротше, що таке та демократія: Демокра́тія, це політичний режим, за якого єдиним легітимним джерелом влади в державі визнаються її громадяни. При цьому управління державою здійснюється народом, безпосередньо (пряма демократія), або опосередковано через обраних представників (представницька демократія).

Тобто якщо чиновник бере гроші громадян, і купує собі новий крузак, і при цьому йому ніхто нічого не каже – це демократія.


Якщо в Басів Кут пісяють і какають з навколишніх будинків і всім пофіг – це реально прямий доказ існування в нашому місті демократії. І навіть, якщо перед виборами, бувший представник старої системи, купує бігборди, фоткається в вишиванці, та каже який він молодець – а рівняни його беруть й обирають – це також демократія.


І якщо на все це накласти непомірний курс гривні, ріст зовнішнього боргу України, дебільні закони направлені на контроль та обмеження свобод громадян, - навіть тоді це буде теж демократія.

[media=193711]Камон, справжня демократія, це тоді, коли ми беремо й вибираємо свого сусіда, самого толкового, і відправляємо, щоб він представляв наші інтереси, а не ставимо авто під його ніс, на єдине місце біля під’їзду, поки його немає вдома.

Але, швидше за все, рівняни знову оберуть мером саме чувака у вишиванці (того чи іншого) який працював зі старою системою усі ці роки, і продовжить все в тому ж самому дусі.

Головне потім не забути пускати в життя різні модні та якомога дурніші новації, що типово робить владу ближчою до народу, відволікаючи той самий народ від серйозних публічних обговорень справді важливих питань.

Як це й відбувається в Україні.

По суті, у нас і в світі формується дві нових соціальних ієрархії: одна – сфокусована на оптимізацію себе й схиблена на сексуальності, толерантності та расах, й принципово інша – контенто-поглинаюча, якій, по суті, плювати на реальний світ, бо суть реальності в ній уявляється дещо інакше, ніж це показують людям. Про неї ми поговримо іншим разом, бо…

[media=193718]Бо я ж мав говорити про Білорусію і чуваків з плакатами у Рівному. Окей?

Так от, я не вірю в злих людей. Думаю, що це насправді лише нещасливі люди. Адже немає злих тварин, є лише голодні, одинокі та такі, котрих не приймає решта стада.

Тому Лука не злий. Він нещасливий.


Знаєте чому? Тому що, його тоталітарний режим – який, до речі, є нічим іншим, як просто збіркою чітких правил, обов’язкових до виконання всіма, і не можливістю критикувати чи змінювати їх, почав не влаштовувати – сусідів.

Чому не влаштовувати?

Тому, що така система розвивається, враховуючи історичні та ментальні особливості носіїв влади – простих білорусів.
 

Тому, що така система, дає людям до певного рівня  – більше розвитку і свободи, ніж демократія в нас.
 

Тому, що така система, яка є кращою для людей в Білорусі, призводить до дисонансу з системою яка є – ззовні Білорусі.

Нині білорус може купити собі авто, отримати землю для обробки чи будівництва, отримати гідну медичну послугу та послугу від чиновника, має можливість і отримує гідний розвиток в професійному плані, має доступ в інтернет, в кінці кінців, та паспорт для того щоб подорожувати та бачити світ інший.

Тобто тоталітарний режим від Луки – дає можливість людям вірити системі, яка працює на благо Білорусії.

[media=193713]Тепер повернемося до України. Чи вже не варто? Хто там свистів що він влаштував революцію і боровся на майданах за демократію? Слухайте, а ви впевнені да що це ви її влаштували? Тобто революцію, де жертвами були тільки народ і де самовисуванці з старої системи керували цим процесом? Хм.

Коротше, рівняни, тут лишилося взагалі років 5-7 пожити вільно, без підключення наших тіл і мозку до мережі, тому може ви увімкнете мозок і якщо й будете виходити з гаслами, то за власні інтереси, за інтереси народу.
 

Може, наприклад, висунете когось від народу у владу і відчуєте реальні зміни?
 

Слухайте, цікаво, а якщо буде представник від народу у мери міста, хтось проголосує? Чи поки в бігборди не вкластися і не сфотатися в вишиванці нічого не буде?

[media=193715]Але все. Гаразд. Стоп.

Білорусія і Лука – респект.

Хоча наші олігархічні ЗМІ показують те, що мають і те,  що по суті, хаває народ.

До речі, що там по Басіку?

Мер казав треба непомірні кошти на те, щоб ту нещасну каналізацію провести і направити українські демократичні фекалії по трубам. Надходжень в міста 2 млрд грн щороку. Виділено землі в місті на 10% від цієї суми. Цих коштів вистачило б?


Чи можете ви уявити щось подібне в Білорусії Лукашенка?


Ладно, не відповідайте.

Привіт тим, хто живе на Басіку.

Автор: Володимир Шевчук

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень