«Іде рейдерське захоплення території», - рівняни про новобуд у центрі міста

Вони вкотре просять перевірити будівництво на вулиці Мазепи, 3

Територія біля зведення новобудови на вулиці Мазепи вкривається проваллями.

Перші фото ям з`явилися ще у жовтні торік. 

Дірки в асфальті з’являються постійно, тож мешканці прилеглих будинків непокояться за своїх дітей, які ненароком можуть провалитися під землю.

До депутатів на сесію прийшла представник ініціативної групи та мешканка району за драмтеатром - Тетяна Гонтар.

Вона вимагає провести численні дослідження, оскільки багатоповерхівку зводять на руслі річки і це дуже небезпечно для прилеглих будинків, по яких вже йдуть тріщини, - каже Тетяна Гонтар.

Вона вказала на численні порушення при будівництві, як от перевищення дозволеної площі.

З її слів, забудовник захоплює більшу територію, ніж передбачена під новобудову. Будинок зводять на двох ділянках, одна з яких перебуває в оренді і не має цільового призначення під будівництво.

Тож договір оренди цієї ділянки мешканці прилеглих будинків вимагають скасувати через суд. Аби перевірити, чи вкладається забудовник у свої декларовані межі, Тетяна Гонтар вимагає провести заміри на території будівництва:

- Там іде рейдерське захоплення території, зараз по факту ми бачимо. Забирається міська земля під стоянки. Ця діляночка (будівництва, - ред..) складається з двох ділянок – одна має цільове призначення під будівництво, інша – ні. Перевірка прокуратури це все виявила. Але Мічуда (голова ДАБІ у Рівненській області, - ред.) знову каже, що не має повноважень. Будують будинок на каналі річки, є небезпека для всіх мешканців. Ми піднімаємо це питання. Будь ласка, якусь конкретику, хто за це відповідає, хто нам допоможе встановити реальні межі забудови? Вони є фактичні, їх можна поміряти.

Поміряти межі будівництва міський голова зобов’язав начальника управління земельних відносин Сергія Таргонія.

Про що він має надати офіційну довідку.

У разі, якщо за результатами замірів знайдуть порушення – міська влада звернеться у ДАБІ.

Але, якщо порушень не знайдуть – питання незаконності будівництва буде зняте, – сказав міський голова Рівного.

Нагадаємо, раніше голова ДАБІ Ігор Мічуда запевняв, що у разі виявлення порушень скандальне будівництво в центрі Рівного можуть зупинити.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень