Гаряча ніч у Мінську: протести і сутички, але… Українці – «проти» Майдану в Білорусі? (ФОТО 18+)

«Нєх жиє Бєларусь!» (с)

Як відомо, в Білорусі – за високої явки – пройшли вибори президента. Національний екзитпол показує тотальну перевагу Лукашенка (82%), але далеко не всі тим екзитполам вірять, вважаючи їх «підконтрольними владі».

Тож після закінчення виборів та озвучення офіційних екзитполів, у Білорусі почалися акції протесту, які переросли у зіткнення з міліцією.

Як повідомляє ВВС,

Протести відбулися в чотирьох з шести регіонів країни. Наймасовіші акції пройшли в центрі Мінська, де ОМОН застосував світлошумові гранати для розгону демонстрантів.

Кілька людей отримали поранення, на одного з учасників акції наїхав автозак. Міліція застосувала світлошумові гранати і гумові кулі. Постраждали кілька демонстрантів.

ЦВК Білорусі пообіцяла оголосити попередні результати виборів вранці у понеділок.

МВС Білорусі стверджує, що контролює ситуацію, але вночі на вулицях Мінська лилася кров. Правозахисний центр Вясна повідомив  про щонайменше 90 затриманих.

ЧИ ВСТОЇТЬ ЛУКАШЕНКО?

Як пише РБК-Україна, головним чином кампанія Лукашенка будувалася на страху. По-перше, перед економічною кризою. Головним жупелом виступають 90-ті роки, під час яких, за версією Лукашенка, білоруси жили просто в неймовірній бідності.

«Вони (молоді опозиціонери, - ред.) не пам'ятають Білорусь, з якої ми виходили з вами в лаптях і без штанів у середині 90-х», – заявив Лукашенко під час кампанії. Образи лаптів і відсутності штанів взагалі були одними з найпопулярніших страшилок білоруського президента.

Головний акцент робився також і на зовнішню загрозу, але на цей раз вже не з боку Заходу, а зі сторони Росії.

Кожен день Лукашенко розповідав про злі сили, які хочуть знищити незалежність Білорусі, більш чи менш прозоро натякаючи на Росію, а іноді і заявляючи про це прямим текстом. Але при цьому президент залишав собі місце для відступу, розмірковуючи про «фактично один народ» і росіян – «старших братів».

Власне, в цій парадигмі мислять і ті в Україні, хто не підтримує зміни влади в Білорусі.

От, для прикладу, квінтесенція таких думок від одного з дописувачів Форуму «Української Правди»:

fboris
Итак. Я считаю сваливание режима Луки стратегической потерей для Украины.
А именно. Позиция минской Светы из Иваново как и репутация не ясна. Ее основная мысль – освободить диссидентов и устроить выборы не вредная, но приведет к радикализации и дистабилизации соседа Украины.
Мы также помним что в киргизии, черногории, грузии и армении хуйло успешно поставил своих через «праведных идиотов» типа Светы.

Білоруський незалежний спостерігач "спостерігає" за виборами на одній із дільниць у неділю

Еще раз, Лука был невероятно хорош для Украины как сосед. Это был ельцинский кадр, имевший очень солидную историю с путиным, выдержавший проверку временем и гарантировано не стремившийся ни к аншлюсу ни к союзу с ним.


В новой реальности есть слой белорусской ваты, выросшей на официозных соплях о братских народах, есть неудовлетворенные и злые почвенники, и как часто бывает в экс совке, левые, а значит идиоты, стремящиеся на запад.

Страна точно серьезно дестабилизируется.
Зачем украине еще донбас на севере?
Чем был плох лука?
Какая политическая платформа Светы из Гомеля? Где история дел жены блоххера?
Но форумные дуралеи продолжают веселье.

Очевидно, що не українцям вирішувати долю Білорусі, але тільки в страшному сні можна побажати нам усім Білорусь – підконтрольну Росії і таким чином – Україну оточену Росією ще й з Півночі.

Хоча, можливо, Ви думаєте – інакше.

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень