Ердоган лютує і подає до суду на Charlie Hebdo: за всім стоїть Макрон? (6 ФОТО)

Кого підтримати Україні?

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у середу подав кримінальну скаргу на французький сатиричний журнал Charlie Hebdo через образливу карикатуру з його зображенням.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посилання на турецьке державне агентство Anadolu.

У скарзі, поданій адвокатом Ердогана до прокуратури Анкари, особливо виділені керівництво журналу і карикатурист. Відзначається, що образливий контент є «кримінальним наклепом», який «не підпадає під дію свободи слова».
 

Раніше у середу прокуратура Анкари почала кримінальне розслідування щодо керівництва Charlie Hebdo за образу президента, що є правопорушенням згідно з турецькими законами.

Турецька влада засудила французький журнал за публікацію у вівторок «глибоко образливої карикатури». 

Charlie Hebdo зобразив на передовиці Ердогана, який сидить в кріслі в одних трусах і білій футболці, тримає напій, а іншою рукою задирає жінці традиційний мусульманський одяг, і вигукує при цьому: "У-у-ух! Пророк!".

 

Журнал таким чином відреагував на напруженість у відносинах Франції та Туреччини через висловлювання Ердогана на адресу Еммануеля Макрона.

24 жовтня Ердоган заявив, що Макрону потрібно «лікувати психіку» через політику президента Франції щодо мусульманської меншини.

Тоді до критики Емануеля Макрона та Франції долучився й Рамзан Кадиров

- Я не знаю, в каком состоянии находился Макрон, делая это заявление, но последствия такой реакции могут быть очень трагическими. Президент Франции сам сейчас становится похож на террориста. Поддерживая провокации, он завуалированно призывает мусульман совершать преступления, — написав президент Чеченської республіки в своєму Telegram-каналі.

Кадиров підтримує Ердогана

Натомість всі провідні лідери ЄС стали тоді на бік президента Франції.

Публікація в журналі Charlie Hebdo знаменує новий виток загострення стосунків, які є дуже напруженими вже не перший рік, зокрема через те, що Туреччина дуже активно проявила себе у Лівії, зламавши всі плани Франції на домінування у цій країні.

Окремим тригером послужила ескалація на Кавказі, де Туреччина роздмухала військовий конфлікт проти Вірменії, з якою у Франції є історично дружні стосунки

Іншим тригером поточного загострення, безперечно, стала відтята голова французького учителя – чергової жертви ісламських фундаменталістів.

Самюель Паті -- учитель, якому відтяли голову серед білого дня у Франції

Саме після цього резонансного вбивства Емануель Макрон і виступив з промовою про «ісламський сепаратизм», яка неабияк розлютила Ердогана.

Президент Туреччини тоді заявив:

«У чому проблема Макрона з ісламом і мусульманами? Він потребує лікування психічного здоров'я…»

З іншого боку...

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень