«Епілепсія, корчі, смерть»: ветеринар описала, як у ці дні гинуть собаки від салютів у Луцьку

«Але хіба вам, салютчикам, є до цього справа» (с)

Салюти таки можуть бути дуже небезпечними для тварин. Особливо для собак. Адже чотирилапі бояться вибухів, від ляку можуть потрапити під колеса авто, застрягти у підвалах, або й померти.

Про небезпечні наслідки ферейверків для тварин розповіла луцька ветеринарка Яна Коханюк у фейсбуці (подаємо текст без змін):

- Немає у мене ні святкового настрою ні відчуття свята... Можливо тому що всі ці дні, включаючи і 31-ше і 1-ше до пізнього вечора на роботі.

 

А можливо тому що робота не радує, багато важко хворих, тим кому вже не допомогти, тому що через підготовку до свят, люди відкладали допомогу своїм тваринам...


А ще ці ваші салюти!!! Немає у мене слів лише мати... Поясніть в чому радість?!

 

А буде вам радісно знаючи, що сьогодні вночі,через салюти в одних дуже хороших людей померла собака, тому що так сильно злякалася.

 

Ще в однієї собаки через салюти почались приступи епілепсії. А ще одну паралізувало, і вона тепер терпить нестерпну біль і постійно плаче (а собачці тільки 5 місяців).

 

А скільки ще їх загине по підвалах, потрапить під машину тому що втікатиме від вибухів?! Але хіба вам салютчикам є до цього справа…

Виявляється, від салютів та феєрверків потерпають однаковою мірою собаки і малих і великих порід

Цей допис Яни Коханюк набрав понад 170 поширень та понад 200 коментарів.

От лише деякі з них:

Irina Irina

Я просто в шоці від новорічної ночі і цих салютів. Я тільки можу уявити що відчували люди які повернулися з війни, люди поважного віку, собачки, котики.
 

Alina Klymiuk

Власники хвостів і ті, які запускають салюти- це різні світи. Які не зрозуміють один одного.


І навряд вони Вас читають...

 

Оксана Лис

Я свою забрала до хати.Бо в паніці бігає по подвір'ю, натикається на все і важко дихає.Вдома теж забивається в куток і тремтить. Нема виконання закону.


Можливо,людина,яка не має улюбленців і не розуміє проблеми, але якби було грошове чи адміністративне реальне покарання, то не було б отого хаосу салютного.

 

Yuliia Savenko

Вчора бачила що робилося з птахами під час салютів... думаю, що багато з них вже немає...

 

Vadim Nechaiev

Ещё есть очень много и малых детей, и стариков, кого это пугает до смерти. Это общая беда, нужно за пару месяцев до НГ требовать запретить реализацию и применение.

 

Оксана Литвиненко 

Сьомий рік війни((((


Nataliia Dzhyhaliuk

А який сенс піднімати питання? Є заборона на пускання салютів,але немає заборони на їх продаж. Треба заборонити їх продаж,це хоть частково вирішить проблему.

Ви можете долучитися до обговорення за посиланням нижче:

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень