Найбільші коти Рівного: їхній ДОГЛЯДАЧ нам дещо розповів (ФОТО)

Що буде, якщо поголити тигра?


[media=123270]

В Україні відзначили День кішок. Рівне має власний зоопарк, де живуть найбільші представники цього сімейства. Про своїх «пухнастиків» нам розповів директор зоопарку Олег Павлюк:

Всього у нас є шість видів кішок. Великі – це леви, тигри, леопарди та пуми. З малих – рисі та сервали.

 

Чим більша кішка, тим вона більше спить. Леви відпочивають по 20 годин на добу. Це не дуже тішить відвідувачів, адже вони хочуть подивитися, як тварина гуляє. А наш лев зазвичай лежить.

 

Така сама історія й з тигром. Кілька годин вони полюють. Добувають собі їжу, а потім весь день відпочивають.

ПРАЙД


[media=123276]

Африканські леви – це один самець і дві самки. Вони відрізняються від левів тим, що живуть групами. Тигри - одинаки. Леви ж об’єднуються в прайди до 25-30 особин навіть.


Самець-вожак, кілька самок і їхні діти.


Леви отримали новий вольєр буквально другий рік. Відвідувачі побачили, що їм є, де ходити, є куди залізти. Ми зробили їм там збагачення території. Це достатньо просторий вольєр для утримання трьох левів.


У вольєрі зоопарк розмістив джип для сафарі.


Під наглядом співробітників даємо їм м'ясо безпосередньо на капоті машини, і люди можуть відчути максимальний дотик з природою, як на сафарі.


 Але залізти в машину можна в будь-який день, сфотографуватися наче в африканській савані.  


ВСЮДИ - СМУГАСТІ

Фото зоопарк


Тигрів проживає пара. На жаль, жодного разу вони в нас не розмножувалися. Хоча пара статево зріла, але чомусь поки не дали потомства.


Якщо говорити про цікаві особливості тигрів, то це чи не єдиний кіт у світі, який має пігментацію шкіри, подібну до малюнка на шерсті. Тобто тигр - смугастий і під шерстю. Якщо його підстригти, то в нього там будуть точнісінько такі ж смуги, як і на шерсті.

Фото з Інтернету

Тигри - одинаки, тому хлопчика і дівчинку зазвичай тримають по різні боки вольєру. Проживають на спільній території, але відособлено один від одного.


БАГІРА - НЕ ПАНТЕРА?

Скриншот з відео зоопарку

Є у нас пара амурських леопардів: чорна дівчинка та плямистий хлопчик. Дівчинка – меланістка. Це генетичне відхилення. Пантер, як таких, не буває. Це чорний леопард, просто з генетичним відхиленням. У них народилося дитинча, воно таке саме плямисте, як тато.


Леопарди - більш активні, жвавіші, експозиційні. Вони багато часу проводять на деревах, на відміну від левів і тигрів, які лежать більше часу на землі. Тому вони мабуть цікавіші відвідувачам.


НА ПОЛІССІ ВОДЯТЬСЯ НЕ ЛИШЕ БУРШТИНОКОПАЧІ

Фото зоопарк

Ще у нас є європейські рисі, які водяться у нас на Поліссі. Проживають у нашій територіальній зоні. Це - пара. Живуть у нас у вольєрі, вилазять часто на дерево, тому їх можна побачити в таких напівприродніх умовах.  Цього року вони не розмножувалися чомусь, хоча торік були в них дитинчата.

 

МАЛЕНЬКИЙ ЛЕОПАРД ІЗ САВАНИ

Фото сайт Рівнеради

Є у нас пара сервалів. Це - теж така африканська кішка, маленький леопард, який живе у савані. Вона - знаний мисливець, полює за гризунами, стрімко стрибає.


КОТИ, ЯКІ ЛЮБЛЯТЬ ХОЛОД

Фото зоопарк

Є у нас пара пум із Північної Америки. Це чи не єдина кішка, яка любить зиму. Ми їх ховаємо від сонця, даємо більше води. Вони - з Північних широт, тому їм некомфортно в спеку. Зараз їх складно побачити, адже вони постійно ховаються в тіні.

                                                     

                                                     ДИКИХ ЗВІРІВ ПРИРУЧАТИ НЕ ВАРТО

 

Ми - противники прямого контакту з людиною. Це елементи цирку, від яких ми намагаємося відійти. Вони всі дикі, всі агресивні, не треба їх приручати.


У кожному вольєрі є дві частини – в одній перебувають тварини, в іншому люди. Вони там прибирають, кладуть їжу, лишають воду та йдуть звідти.


НЕСВІЖЕ М'ЯСО ЇЖТЕ САМІ

Фото зоопарк

Леви й тигри їдять від 8-10 кг м’яса щодня на одну особину. Якщо є три леви, то потрібно щодня до 30 кілограмів м’яса. І м’ясо має бути відповідної якості. Підприємці часто запитують, чи можна вам завезти м'яса, яке зіпсувалося чи довго лежить. Ми інформуємо, що якщо у м’яса є якийсь сторонній запах, вони до нього не доторкнуться. Має бути лише свіже.


І НА ЗАВЕРШЕННЯ. ХОЧ ХТОСЬ З НИХ НЯВКАЄ?


    Жодна з диких кішок не нявкає. Лише гарчать.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: зоопарк
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень