Були в лідерах, тепер нуль: у «помаранчевому» районі на Рівненщині нововиявлених хворих немає

На ранок 7 серпня Костопільський район у «коронавірусному» списку відсутній

Основною причиною став спалах коронавірусу на Костопільському фанерному заводі. За неофіційними даними, хворобу на завод заніс працівник, який повернувся з поїздки до іншого міста. Він знехтував елементарним правилом «захворів – сиди вдома», і навіть з симптомами респіраторного захворювання ходив на роботу.  

Станом на 7 серпня підприємство протестувало майже всіх своїх працівників, а їх тут близько 200. Хворобу виявили у 34 осіб, причому у більшості вона протікала безсимптомно, тобто люди й гадки не мали, що хворі.

Після виявлення перших 7 хворих на фанерному їх відправили на самоізоляцію, усіх інших працівників тестували бригадним методом. На підприємстві запроваджено нові правила в кімнатах прийому їжі та в роздягальнях, аби зменшити контакти людей і знизити ризик зараження. Тестування оплатив завод, його проводять у лабораторії Костопільської райлікарні. Завод продовжує роботу, розповів голова Костопільської РДА Олександр Коваль.

Олександр Коваль

Так само вчинили й в супермаркеті АТБ в Костополі, де коронавірус виявили у 7 працівників. Три хворих в одному колективі – це вже спалах. Відтак до магазину прийшли відповідні служби й поставили умову: або керівництво вживає усіх заходів для убезпечення людей, або магазин призупиняє роботу. Менеджмент центрального офісу обрав перший варіант: усім були оплачені тести, проведено дезінфекцію, змінено умови роботи роздягалень та кімнат прийому їжі, в останніх для контролю поставили камери відеонагляду.

Після того, як і на інших підприємствах району були виявлені випадки захворювання на коронавірус, з керівниками усіх промислових підприємств району домовилися, що вони оплатять усім своїм працівникам тести на коронавірус і виконають інші санітарні умови, аби вони могли працювати й не наражати людей на небезпеку зараження.

Усі ринки та громадський транспорт на Костопільщині запрацювали 6 серпня, оскільки обмеження були до 5-го. Як буде далі, тепер вирішуватиме Кабмін, засідання якого відбудеться сьогодні, 7 серпня.

Ми усі, в тому числі й місцева влада, зацікавлені в тому, щоб люди не хворіли і щоб не було карантинних обмежень, щоб усі могли спокійно жити і працювати. Так краще і для людей, і для влади, і для бюджету, який без роботи не наповнюється, а отже, завтра може забракнути грошей для лікарів, вчителів та усіх тих, хто отримує платню з бюджету. І районна лікарня зацікавлена у нормальній роботі, у відкритті всіх відділень, у проведенні операцій тощо. Розуміємо, що надто жорсткі обмежувальні заходи не дієві, тому навіть в умовах карантину намагаємося зробити так, аби і ризики зменшити, і щоб люди не обурювалися. Наостанок хочу повідомити скептикам, які не вірять в існування вірусу, що стільки випадків пневмонії у нашій районній лікарні, як цьогоріч, не було, мабуть, ніколи. В окремі дні хворі споживали майже 50 балонів кисню за добу. До епідемії в лікарні тримали кілька балонів для реанімації, і цього було достатньо, - розповів Олександр Коваль.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень