«Для чогось Господь мене сохранив»: Бабат про вчорашню ДТП у Рівному (ФОТО)

«Це мій другий День народження» (с)

Нам вдалося додзвонитися до потерпілого в резонансній ДТП депутата Олександра Бабата.

Він був у лікарні, але відповів на наш дзвінок.

Спочатку говорив формально, мовою майже поліцейського зведення, але нам вдалося п. Олександра розговорити:

Жодного алкоголю в крові учасників ДТП не було, обидва транспортні засоби -- застраховані

– Там немає сумнівів по ДТП. Водій мікроавтобуса визнає свою вину повністю: я йшов на зелений, він чомусь вирішив повернути з Київської на Відінську

– До СБУ?

–  Так, я просто не мав шансу. Лише натиснув на гальма і думаю: «Все. Кінець»

Кажуть, що життя перед очима прлітає... Ото в мене так: буквально попрощався з життям

–  А не пробували обійти той бус, чи лягти під нього, як це мотоциклісти часом роблять

–  Там не було на це часу. У мене навіть двох секунд не було на роздуми, я ж не думав, що він раптом піде вліво. Одна секунда в мене була і я просто уп’явся в ті гальма, бо виходу вже не було: сама динаміка та амплітуда руху не давала жодного шансу – мотоцикл 200 кг, я – 100 кг.

Гальма щось допомогли, але…

–  Ну, а далі що?

–  Далі – удар, я лечу головою у лобове скло мікроавтобусу. Знову удар. Мене перевертає, роблю сальто, падаю спиною на дах мікроавтобусу і враз … стою на ногах.

–  Уже за ним?

–  Так, все – в якусь секунду… Подумав: «Господи, невже живий!? Слава тобі!». Дивлюся на руки-ноги – нічого не розумію. Шок. Лише поступово до тями приходиш.

"Для мене мотоцикл це не забавка, - каже Бабат, -  Мені не 20 років, я їжджу акуратно, за правилами, не перевишуючи швидкість"

–  Зараз ви як себе почуваєте?

–  Лікарі ставлять якісь забої і мають підозру на струс мозку, але я буду відмовлятися від струсу і ніяких претензій до водія мікроавтобусу висувати не буду. Бо, якщо «струс», то тоді це вже стаття і судимість, а я дуже не хочу, щоб цей чоловік – водій буса – постраждав. Він і не місцевий, із Млинова. І вину визнає, і взагалі…

– Що взагалі?

–  Це ж як знак мені від Бога. Тільки так це сприймаю. Сьогодні зранку прокинувся, дивлюся на сонце, дивлюся на рідних, і розумію – ось воно – щастя. Бог навіщось дав мені життя, не забрав його. Для чого?...

– І для чого?

– … Для чогось Господь мене сохранив… Зранку першим ділом поїхав у монастир, поставив свічку, молився і дякував Богу. Думаю, він зберіг мене для добрих справ. Щоб я робив добро людям. Тільки так. Тому й до водія RENAULT Traffic претензій висувати не буду, і далі людям помагатиму як можу.

– Ну, тоді – з Богом!

– Дякую!

 

В матеріалі використано фото Світлани Сироти з місця пригоди

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень