Азартний зубний технік і зникле золото зі стоматполіклініки. Чи є між ними зв’язок?

Тепер це має з’ясувати суд

У серпні цього року слідчі поліції повідомили про підозру у привласненні 336 грамів золота 45-річному костопільчанину Сергію Кургановичу, який багато років працював у Костопільській районній стоматполіклініці старшим зубним техніком і був матеріально відповідальною особою. Його підозрюють у привласненні чи розтраті майна у великих розмірах або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Розслідування встановило, що колишній працівник поліклініки привласнив 336 грамів золота 900 проби, яке оцінили у близько 320 тис. грн. На цю суму поліклініка заявила підозрюваному цивільний позов.

У Нацполіції уточнили, що золото у районній стаматполіклініці було з часів, коли це комунальне підприємство мало ліцензію на протезування. З 1996 року, коли дія ліцензії закінчилась, старший зубний технік був відповідальним за збереження дорогоцінних металів. Для зубопротезування золото багато років не використовували. Його зберігали у сейфі, який стояв в бухгалтерії поліклініки.

Востаннє золото бачили під час чергової інвентаризації наприкінці 2018 року. Нестачу виявили у 2019-му під час позачергової інвентаризації у зв’язку зі звільненням відповідального працівника. Йому було запропоновано протягом доби повернути золото, однак він відмовився. Тоді викликали поліцію.

Сергій Курганович. Фото - "Суспільного"

Під час розслідування проводили експертизу, яка встановила, що сейф жодним іншим способом, аніж ключем, не відмикали. До ключа, окрім підозрюваного, ніхто доступу не мав, втручань у замок не було.

Підозрюваний Сергій Курганович своєї вини не визнав і каже, що не знає, де подівся метал. Слідів зниклого золота слідчі не знайшли: вони не встановили ні факт його реалізації, ні куди чи кому його могли збути. З’ясували також, що підозрюваний жодних дорогих покупок у період зникнення золота не зробив.

Та є у цій справі один момент: цей чоловік визнав, що він є азартною людиною і любив грати. Раніше членам його родини навіть нібито доводилося віддавати його ігрові борги.

Після звільнення з поліклініки Сергій Курганович не працює в жодному закладі стоматології, має іншу роботу. У жовтні справа пішла в суд, до розгляду вона ще не призначена. Дорогоцінні метали у поліклініці більше не зберігають - орендують сейф у банку.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень