Жінки та водії фур та автобусів: що змінилося в перетині кордону після 18 травня 

Ситуацію пояснили у Держприкордонслужбі 

18 травня набув чинності закон про мобілізацію. Разом з тим прикордонники попереджали, що при перетині кордону перевірятимуть військово-облікові документи окремих категорій військовозобов'язаних. 

Набрання чинності нового закону - ніяк не змінює правил перетину кордону жінками. Обмеження, як і раніше, стосуються лише чоловіків призовного віку.  

Якщо будуть прийняті інші зміни, звісно, прикордонники їх застосовуватимуть. Але треба розуміти, що якщо додавати категорію жінок, то це мають бути чіткі умови, як здійснювати перевірку цієї категорії громадян, - каже речник ДПС Андрій Демченко.

Також не перевіряють військово-облікові документи у  водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів. Таку перевірку проводять лише для окремих категорій військовозобов'язаних, а водії до них не належать. 

Ми не перевіряємо військово-обліковий документ в осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, а також у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів, - запевнив Андрій Демченко.

Також, за його словами, така перевірка не відбувається в осіб з інвалідністю та в осіб, які супроводжують людей з інвалідністю.

Перевірка стосується осіб, які заброньовані на час мобілізації або воєнного стану, які не придатні відповідно до висновку ВЛК і виключені з військового обліку за станом здоров’я, осіб, у яких на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, хто самостійно виховує дитину до 18 років або в кого є дитина до 18 років і дружина, яка проходить військову службу, а також інших осіб, які підпадають під пункт 26 правил, - пояснив він.

Для далекобійників “на цей час нічого не змінилося".

Ті особи, які є в системі «Шлях», які мають відповідні дозволи, як і раніше, можуть перетинати кордон за тими ж правилами, - запевнив він. 

Демченко також зазначив, що військово-облікові документи не перевіряються у працівників залізниці та в осіб, які мають стосунок до авіаційної та морської галузі.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень