Жертвами ставали молоді жінки – шістьом українцям світять багаторічні терміни у Польщі

Чоловіків заарештували

Громадяни України за допомогою так званого фішингу виманили у 425 осіб понад 600 тис. злотих, - повідомляє TVN24.

За словами речника окружної прокуратури Лодзі, злочинна група, яка займалася вимаганням даних, діяла з другої половини 2021 року.

У рамках своєї діяльності зловмисники, видаючи себе за покупця товарів, які жертви пропонували через інтернет-портали, зокрема жіночого одягу та аксесуарів, надсилали на їхні телефони посилання на сайти неправдивих операторів або платіжні картки.

 

Після введення необхідних даних потерпілі особи несвідомо надали доступ до банківського рахунку, з якого підозрювані знімали кошти, - описує злочини прокурор Кшиштоф Копаня.

Самі надавали дані

За його словами, жертви, в основному молоді жінки, часто надавали дані, що дозволяють здійснювати транзакції за допомогою картки, як-от її номер, термін дії, номер CVC та PIN-код.  Це дозволяло стягувати значно більші суми, ніж запропонована ціна конкретного товару.

У деяких випадках зловмисники також отримували кредити та переводили кошти між іншими рахунками жертв, включаючи їх конвертацію.

Отримані кошти були спрямовані на купівлю криптовалюти, додає він.

У ході розслідування, проведеного прокуратурою Лодзі, обвинувачення висунуто шістьом особам.

Останніми днями затримали 31-річного громадянина України, якого підозрюють, зокрема, в керівництві злочинною операцією.

У результаті обшуку в займаному ним житловому приміщенні виявлено та вилучено договори про відкриття банківських рахунків, банкоматні картки та електронне обладнання – мобільні телефони, комп’ютери та карти пам’яті.

Там також був пристрій для зберігання криптовалют, на якому була закріплена значна їх кількість, каже прокурор Кшиштоф Копаня.

Після засідання прокурор подав до суду клопотання про тимчасовий арешт 31-річного українця.

 

Суд задовольнив клопотання.

Чоловікові загрожує до 15 років позбавлення волі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень