Залужний – не м’якотілий: Одного з генералів він довів до самогубства, - The Economist

Ще десятьох – звільнив

Ukrainian Commander-in-Chief Valerii Zaluzhnyi

За час війни головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний звільнив із посад десятьох генералів, один генерал застрелився. Про це головком сказав в інтерв’ю британському журналу The Economist, що опубліковане 15 грудня.

Відповідаючи на запитання про довіру до офіцерів і їхню ініціативу, Залужний зазначив:

Я довіряю своїм генералам. З початку війни я звільнив десятьох з них, бо вони були не на висоті. Ще один застрелився.

 

Я довіряю Сирському (генерал Олександр Сирський, командувач Сухопутних військ Збройних сил України, який керував обороною Києва – «Н»). Якщо він мені каже, що йому потрібна ще одна бригада, значить, йому дійсно потрібна ще одна бригада.

 

Я, звичайно, не думаю, що я тут найрозумніший. Я повинен слухати і слухаю тих, хто на місцях. Тому що ініціатива там".

Генерал Залужний розкритикував радянський та російський стиль командування, де все ґрунтується на «єдиноначалії» командира.

«Радянська армія вітала і впроваджувала одну концепцію: командир. Але бути командиром і бути лідером – це не одне й те саме.

 

При всій повазі до пана Суровікіна (командувач російськими окупаційними військами в Україні), якщо подивитися на нього, то це звичайний петровський командир петровських часів, скажімо так, “держиморда”. Дивишся на нього і розумієш, що або ти виконуєш завдання, або тобі капець.

 

А ми давно зрозуміли, що це не працює. І особливо ми це зрозуміли ще в 2014 році, коли 21-річний лейтенант прийшов командувати чоловіками, яким було по 50-60 років. Звичайно, у нас були свої держиморди, які намагалися тримати порядок кулаками і біцепсами, але це не працює на 100% в українській армії…

 

Завжди можна бути нормальним. Бути нормальним – це значить залишатися людиною в будь-якій ситуації – це найголовніше. Залишатися людиною, ставати лідером. Бути розумнішим, бути сильнішим, бути талановитішим і тоді намагатися керувати людьми. Це релігія, яку я сповідував», – сказав Залужний.

Квітень 2021. Генерал Залужний віддає належне та останню шану загиблому офіцеру

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Теги: залужний
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень