За шість тижнів можна суттєво покращити стан судин. Достатньо їсти один горіх

Це формує звичку до здорового раціону

Стан здоров'я судин у людини можна суттєво покращити, змінивши раціон. Достатньо їсти мигдаль

Науковці провели експеримент, учасники якого впродовж шести тижнів замість печива чи чипсів їли мигдаль. Учасників поділили на дві групи, одні їли мигдаль, а інші снеки, але аналогічної калорійності. 

Ризик серцево-судинних захворювань у них на початку дослідження був трохи вищим за середній.

Тож наприкінці дослідження у тих, хто споживав мигдаль знизився рівень ліпопротеїнів низької щільності в крові («поганого холестерину») та покращилася функція ендотелію (внутрішньої оболонки) артерій, що є важливим показником здоров'я судин.

Вчені виявили, що така заміна стандартних снеків на мигдаль має потенціал знизити серцево-судинний ризик на 32%. При цьому з мигдалю людина має отримувати 20% калорій.

Інше дослідження показало, що у Великій Британії у тих, хто їсть мигдаль, менша окружність талії та нижчий індекс маси тіла в порівнянні з тими, хто його не їсть.

Вчені аналізували чотириденні харчові щоденники 6800 дорослих. Виявилося, що люди, які частіше їдять мигдаль, загалом здоровіше харчуються, наприклад, отримують більше білків, вітаміну С та калію. З іншого боку, вони вживали менше натрію (солі), вуглеводів та цукру.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень