Їсти не можна викинути: експерти назвали найшкідливішу зелень

Виявляється, не все так просто

Ми звикли думати, що овочі і зелень – найкорисніша їжа, яка тільки може бути.

Однак, виявляється, зелень може бути не лише не корисною, а й справді шкідливою для деяких людей.

Більшість видів зелені має багато корисних речовин: вітаміни, мікроелементи, амінокислоти та клітковина. Втім, варто пам’ятати і про протикази. Для кожного виду зелені вони свої:

Петрушка

Попри те, що вона дуже корисна, саме петрушку вважають найшкідливішою зеленню. Її не варто багато їсти тим, у кого цистит і захворювання нирок. Не рекомендують петрушку вагітним жінкам та людям із низьким вмістом йоду і гіпотиреозом.

Петрушка починає виділяти нітрати, якщо їсти її з майонезом, сметаною або олією, то петрушка непомітно перетворюється на отруту, оскільки починає виділяти нітрати. Тому додавати її можна лише в самому кінці приготування, перед самою подачею страви.

Кріп

Його не можна людям із низьким тиском, що схильні до запаморочення і судом. Також багато кропу не варто вживати вагітним.

Базилік

Ця рослина може провокувати підвищення кислотності і загострення гастриту чи інших проблем із ШКТ.

Чебрець

Протипоказаний на будь-якому терміні вагітності. Він може навіть спровокувати передчасні пологи. Його протипоказано дітям до двох років. А ще, якщо випити забагато чаю з чебрецем, це може викликати безсоння і нічні жахи.

М’ята

Протипоказом є знижений тиск (гіпотонія) – бо вона ще більше його знижує.

Не можна дітям до трьох років, вагітним, а також людям з індивідуальною непереносимістю. З обережністю м’ятні напої варто пити людям, які мають підвищену кислотність шлунку.

Шпинат

Його не можна їсти людям, що страждають на подагру і ревматизм, або мають гостру виразку шлунка. Збільшена кількість щавлевої кислоти, якої в шпинаті дуже багато, також може спровокувати загострення циститу, сечокам'яної і жовчнокам'яної хвороби.

Кінза і насіння коріандру

Протипоказані людям, які мають проблеми із серцем чи судинами. Також під час загострення виразки шлунку чи гастриту вживати його  не варто. Також від кінзи варто відмовитись людям, які страждають на цукровий діабет або гіпертонію. Кінза у чоловіків може послабити потенцію, а у жінок – порушити місячний цикл.

Джерело: Дивогляд

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень