Яку рослину треба принести у серпні в дім, щоб захистити оселю від нечисті: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Будяк є сильним оберегом для будинку. Його ставлять у вази, ним прикрашають дверні прорізи, набивають ляльки-мотанки, п’ють як відвар і все для того, щоб захистити себе і своїх близьких від негативного впливу нечистої сили.

Чаєм з цієї трави поїли дітей, щоб вилікувати сильний переляк.

Будяк палили і обкурювали приміщення для відновлення енергетичного фону, носили з собою невеликі гілочки і обереги з рослини, щоб уникнути крадіжки, порчі, пристріту і невдалих обставин.

У стінки колиски немовлят і дітей часто вплітали гілочки будяків, оскільки саме вони були найбільш вразливими для нечистого духа.

Рослина допомагала відновити гармонію в сімейних відносинах між закоханими і допомагала відновити довіру і повагу між людьми.

Коли збирати будяк для створення оберега

Будяк для створення оберега необхідно заготовлювати в серпні перед молодиком. Біля вас в цей момент не повинно бути жодної людини. Висушіть зірвану квітку і використовуйте для захисту.

Також для створення оберега використовували кореневище будяка, вважаючи, що саме в ньому міститься вся магічна сила рослини.

Увагу слід звернути на високі рослини з товстим стеблом і великими шапками суцвіть. Чим здоровіше і красивіше чортополох виглядає, тим сильніше будуть його магічні властивості, як талісман.

Магічні властивості будяка

У давні часи чортополох садили на могилах померлих, тому що вважали, що коренева система рослини створить надійний захист навколо душі небіжчика, і тим самим не дозволить чортам затягнути його душу в пекло за вчинені за життя гріхи.

Якщо вважали, що на людину наведена порча або пристріт, її клали спати на подушку, набиту сумішшю будяків і звіробою, а в головах сім днів поспіль палили церковну свічку.

Будяк тримали в будинку, притороченими до дверних і віконних отворів, як найсильніший захист від нечистої сили. Якщо з приходом гостя в будинку, випадала гілочка будяка — вважали, що ця людина принесла з собою в будинок біду.

Наші предки так само вважали, що будяк береже людину від ударів блискавок під час бурі. Коли починалася гроза, гілочки сухої рослини кидали в вогонь, щоб захистити своє житло.

Ще чортополох відомий, як надійний захисник від злодійства. Сухі стебла з квітами ставили в вази на саме видне місце в будинку, щоб відвадити біду і лихих людей.

Джерело: zogo.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень