Якою мала бути ідеальна жінка в СРСР і чому ці стереотипи нам досі нав'язують (ВІДЕО)

Які цінності та риси жінок пропагувала комуністична ідеологія?

На жінку у часи СРСР навішувались певні ярлики. Тоталітарне суспільство вимагало від неї виконувати роль дружини та матері, домогосподарки або ж робітниці-ударниці. А от осіб, які «вибивались» із цих категорій, засуджували та зневажали.

І хоч СРСР розпався вже понад три десятиліття тому, у сучасному суспільстві досі іноді можна стикнутись зі стигматизацією жінок, які не вийшли заміж або ж не мають дітей...

Про це пише Filter mkip в Instagram, передає видання РБК-Україна.

Яким був образ ідеальної жінки у час СРСР

Радянська влада традиційно контролювала усі сфери життя, тому навіть роль жінки у суспільстві регламентувалася. Ідеальний образ передбачав, що жінка є хорошою мамою та дружиною, вона працьовита й трудиться на благо держави.

Культивувався образ «берегині домашнього вогнища», з дитинства дівчаткам закладали у голову, що головне - вдало вийти заміж.

 

А от тим жінкам, які не знаходили собі пару у житті, всіляко дорікали. Їх вважали ледь не бракованими.

Ще однією важливою вимогою до тогочасних жінок було - всі мають працювати на тоталітарний режим. Тому часто популяризувався образ жінки, яка займається професією, яку раніше вважали «чоловічою».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень