Які симптоми під час харчування можуть вказувати на рак шлунка

Зверніть увагу, як швидко ви починаєте відчувати насичення їжею

Ранні симптоми раку шлунка схожі з іншими станами, але вкрай важливо розпізнати хворобу якомога скоріше. Національна служба охорони здоров’я Великої Британії назвала можливі ознаки раку шлунка, пов’язані з прийманням їжі.

Це, зокрема, почуття занадто швидкого насичення під час їжі, особливо якщо раніше ви могли з’їсти набагато більше.

Здуття живота і труднощі при ковтанні також знаходяться в списку попередження. Дисфагія, тобто утруднене ковтання, може проявлятися у вигляді кашлю або задухи під час пиття, відчуття, що їжа застряє в горлі або грудей.

Серед інших найпоширеніших симптомів нетравлення шлунка, часта відрижка, нудота, біль у животі, блювота, в якій з’являється кров.

Основним фактором ризику, що сприяє розвитку раку шлунка, є підвищений рівень Helicobacter Pylori, хронічний гастрит чи виразкова хвороба, поліпи, дієта з високим вмістом солоної, гострої, копченої їжі, а також низьким вмістом фруктів і овочів.

У групі ризику – чоловіки і люди старше 60 років, курці, любителі алкоголю, а також люди з генетичною схильністю.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням.

Джерело: useti

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень