Як зберегти залишки добрив до весни: 4 поради на всі випадки життя

Що треба знати про «консервування» різних типів добрив

На дачі городники зазвичай використовують цілу низку усіляких добрив. Органічні, мінеральні, рідкі, сухі — існує безліч їх різновидів. І всі вони коштують грошей, тож зберегти їх на наступний сезон є пріоритетним завданням.

Мінеральні добрива

Ця категорія добрив буває у сухому та рідкому вигляді. Сухі порошки та гранули витримують сильні пониження температури, але підвищена волога може їх зіпсувати. Вони злипнуться в одну велику грудку, що згодом ускладнить розрахунок потрібного дозування. Для їх зберігання варто обирати сухі приміщення з низьким рівнем вологості.

Тоді як на рідкі мінеральні добрива волога не діє, однак низькі температури можуть нашкодити. Є ризик, що рідина розшарується. Можливе утворення осаду. Мінеральні добрива рідкого типу треба зберігати в приміщеннях, які опалюються.

Біодобрива та їх зберігання

Органічні добрива мають специфіку зберігання. По-перше, треба уважно дивитись інструкцію з основними рекомендаціями. По-друге, в залежності від різновиду критична температура зберігання може бути від 0 до +30 °C. Мінусова температура загалом протипоказана для біодобрив.

В таких препаратах є мікроорганізми, які сприяють кращому розвитку рослин та підвищенню врожайності. Якщо порушити умови зберігання, вони загинуть. На зиму такі препарати краще забирати з дачі до теплих комірок в домі.

Зберігання гною

Гній, як і інші добрива, потребує правильних умов зберігання. Якщо ви лишите його просто неба, добриво втратить до 40 % азоту. Краще складіть його в одну купу, але не трамбуйте. Її висота має бути до 1,8 м. Через декілька днів (від 3 до 5) гній розігрівається до 70 °C, а потім температура поступово починає падати.

На наступному етапі гній треба полити водою, а зверху зробити перекриття торфом або ґрунтом висотою 40 см. Коли ви побачите, що гній щільно влігся, його можна накрити плівкою. Якщо є сніг, добре закидати його ще снігом.

Деревна зола

З цим різновидом добрива не виникає жодних складнощів. Єдине, що треба забезпечити, це зберігання в сухому приміщенні у герметичній ємності. Потрапляння вологи може зіпсувати деревний попіл.

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень