Як швидко очистити садові інструменти від іржі: Прості рецепти

Беріть на замітку

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Перед тим, як заховати садові інструменти на зиму, важливо оглянути їх на наявність іржі. Якщо ж вона є, то такий інвентар потрібно очистити.

Лимонний сік та оцет

Змішайте все в рівних пропорціях, а потім за допомогою губки нанесіть на метал і залиште на кілька годин, не забуваючи стежити, щоб суміш не підсихала. Після чищення інструменти потрібно промити водою.

Харчова сода

У невелику кількість води додайте соду, щоб суміш була схожа на густу сметану. Потім нанесіть цю кашку на іржаві плями. Залежно від ступеня та розміру корозії зачекайте від 30 хв до 1,5 год. За потреби процедуру можна повторити.

Картоплина

Щавлева кислота, яка є в бульбах молодої картоплі, чудово підходить для видалення невеликих плям іржі. Просто розріжте картоплину навпіл, посипте її сіллю та натріть поверхню інструментів. Після цього інструмент ретельно промийте і висушіть.

Газована вода

В газованих напоях є фосфатна кислота, яка допомагає позбутися плям іржі. Спробуйте помістити іржаві інструменти в кока-колу на кілька годин, а потім промийте їх у воді.

Засіб для чищення унітазів і раковин

У їхньому складі є лужні компоненти, які гарно борються з іржею. У глибоку місткість налийте засіб для чищення й помістіть туди інструменти на 30 хвилин. Не забудьте промити їх водою.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень