Як правильно їсти суші: чотири поради від японського шеф-кухаря, щоб не осоромитися

Виявляється, є тонкощі, які знають не усі

Заморська страва суші кілька років тому стали мегапопулярною в Україні. Майже всі ми спробували суші принаймні один раз у житті, але чи правильно це робили?

Шеф-кухар Нобу Мацухіса повідомив, що більшість людей по всьому світу їдять суші неправильно. Він також надав кілька практичних порад, які допоможуть вам максимально насолоджуватися смаком японської страви.

Починайте трапезу з легких видів суші

Почніть свою японську трапезу з більш легких видів суші та переходьте до варіантів з жирнішою рибою. Жирну рибу краще залишити на кінець. Мацухіса рекомендує закінчувати трапезу ролами.

Не змішуйте соєвий соус із васабі

Занурюйте рибу в соєвий соус без рису, а потім додайте трохи васабі зверху. Це традиційний і, за словами кухаря, більш смачний спосіб.

Обмежте кількість соєвого соусу

Під час вживання ролів обмежте кількість соєвого соусу. Не занурюйте весь рол з усіх сторін. Варто обмежитися невеликою порцією соусу. Забагато соєвого соусу може заважати відчути справжній смак страви.

Їжте цілий шматок ролу за один раз

Їжте рол цілим. Відкушування ролу частинами вважається найгрубішою помилкою, оскільки кожен шматок містить ретельно підібрані інгредієнти, які підсилюють смак один одного.

Імбир для перерви між видами суші

Імбир подається для очищення смакових рецепторів між видами суші. Перед переходом до іншого виду суші з‘їдайте невелику скибочку імбиру — це допомагає перебити смакові відчуття і насолодитися справжнім смаком іншого виду суші.

Джерело: life-ukr

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень