Пенсія по інвалідності під час війни: як встановити або продовжити? Роз’яснення

Куди звертатися і чи зважають там на місце реєстрації

Якщо людина не може прибути на огляд до медико-соціальної експертної комісії (МСЕК), то така комісія може приймати рішення про встановлення інвалідності заочно на підставі направлення лікарсько-консультативної комісії (ЛКК).

Про це йдеться у постанові Кабміну від 08 березня 2022 року №225 «Деякі питання порядку проведення медико-соціальної експертизи на період дії воєнного стану на території України».

При цьому МСЕК здійснюють свої функції незалежно від місця реєстрації, проживання або перебування людини, що звертається для встановлення інвалідності.

У разі неможливості направлення осіб з тимчасовою непрацездатністю на медико-соціальну експертизу у передбачені законодавством строки, рішення щодо продовження тимчасової непрацездатності за її наявності приймається без направлення на таку експертизу лікуючим лікарем або лікарсько-консультативною комісією.

Направлення лікарем чи ЛКК на медико-соціальну експертизу здійснюється не пізніше ніж через місяць після припинення або скасування воєнного стану.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень