Як дізнатися чи є у вас штраф за неявку по повістці і скільки доведеться заплатити: адвокат все пояснив

Штраф можуть стягнути примусово

В Україні понад 2 роки триває загальна мобілізація. Військовозобов’язаним, які проігнорували повістку, загрожує штраф. Зокрема, тим, хто явився у територіальні центри комплектування за повісткою для уточнення відомостей чи проходження військово-лікарської комісії, загрожує штраф 3400 – 5400 грн.

Такі штрафи передбачені у Кодексі України про адміністративні правопорушення (ст. 210-1), розповів адвокат Владислав Мартинчук.

Експерт попередив, що, якщо людина не заплатить штраф добровільно, то його можуть стягнути примусово.

- Також відомості про особу можуть бути внесені до Єдиного реєстру боржників, що має наслідком неможливість укладати будь-які угоди щодо відчуження належного боржнику нерухомого майна, - зазначив адвокат.

За словами експерта, про те, що було накладено штраф, можна дізнатися кількома способами, зокрема, громадянин чи адвокат можуть звернутися із запитами до відповідного ТЦК. 

Мартинчук додав, що термін відповіді на запит громадянина становить 30 днів, а на документ від адвоката мають відповісти упродовж п'яти днів.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень