Як церква ставиться до трансплантації органів?

Представники церкви вважають це доброю справою

Фото ілюстративні, колаж Радіо Трек
Фото ілюстративні, колаж Радіо Трек

В Україні все частіше проводять операції з пересадки органів, зокрема й надважливого – серця.

У Рівному місцеві лікарі разом зі столичними спеціалістами з Інституту ім. Шалімова провели вже дві такі операції. Останню зробили минулої ночі.

Операції з трансплантації органів дають шанс вижити багатьом людям. Однак, як до цього ставляться представники церкви, редакція РАДІО ТРЕК вирішила поцікавитися у речника Рівненської єпархії ПЦУ протоієрея Василя Рудніцького та прессекретаря єпархії УПЦ, архімандрита Германа Кулакевича.

Якщо це (ред. операція з пересадки органу) дає людині здоров’я та можливість пожити, то церква це схвалює. Господь дав кожному талант, в тому числі та талант лікарям робити такі пересадки серця.

 

Церква схвально ставиться до цього. З людської точки зору, на мою думку, це є правильним, – розповів речник Рівненської єпархії ПЦУ протоієрей Василь Рудніцький.

Цю думку поділяє й прессекретар архімандрит Герман Кулакевич. Він розповів, що проведення операцій з пересадки серця – новітня технологія й у древніх канонах церкви це не прописано. Однак багато конфесій називають операції з пересадки органів доброю справою, адже люди допомагають своїм ближнім.

Ми розуміємо, що це має бути зі згодою за життя покійної людини або її родичів. Це має бути погоджено.

 

І важливо, аби ця справа не стала комерційною, щоб люди не торгували органами, щоб не було вбивств та злочинства у майбутньому – це теж дуже важливо.

 

А взагалі це хороша і добра справа, – розповів прессекретар архімандрит Герман Кулакевич.  

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень