Водії раптово почали пересідати на «механіку»

Все заради кайфу

Сьогодні автоматичною коробкою передач нікого не здивуєш. Механічна – оце вже дивовижа. Втім, у США намітилася цікава тенденція – водії все частіше обирають «механіку».

За останні два роки частка автомобілів з механічною КПП на ринку США зросла майже вдвічі.

Так, у 2021 частка авто з «механікою» становила менше ніж 1%, цього року – вже 1,7%. Зростання ніби невелике, але зважаючи на тотальне домінування «автомата», тенденція досить помітна.

Найбільший дилер уживаних машин у США CarMax відзначає зростання продажів «механіки» на 2,9% минулого року. Найпопулярніші моделі – Honda Civic, Ford Mustang, Subaru WRX та Jeep Wrangler.

Виробники вже відреагували на попит – Toyota додала «механіку» в комплектації Supra й Tacoma для моделей 2024 року.

В чому причина повернення до «механіки»? Фахівці кажуть, що в емоціях. Багатьом водіям важливо відчувати контроль над автомобілем, вони отримують насолоду від ручного перемикання передач. З «механікою» водії почуваються крутими драйверами з повною свободою дій, тож готові пожертвувати всім зручностями «автомата».

Джерело: MMR

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень