Виверження на Сонці: перебої зі зв’язком — лише початок. Коли прогнозують магнітну бурю  

З наближенням піка сонячної активності кількість таких явищ зростатиме

Цього тижня у NASA зафіксували на Сонці потужний викид енергії, який супроводжувався викидом величезного потоку плазми. Спалах на Сонці призвів до короткочасного відключення радіозв'язку у західній частині США та над Тихим океаном, а вже 10 травня вчені очікують сильну геомагнітну бурю на Землі.

Електромагнітне випромінювання після спалахів на Сонці сягає Землі за 10-15 хвилин після виверження.

Учені прогнозують, що 10 травня потік плазми, викинутий за кілька днів до цього, досягне нашої планети, і Землю накриє геомагнітна буря рівня G3, тобто це досить сильна подія за п'ятирівневою класифікацією геомагнітних бур.

Такі бурі можуть викликати проблеми в роботі зв'язку, систем навігації та енергосистем. Але ще через сильні магнітні бурі з’являється яскраве полярне сяйво у південних регіонах Землі, де зазвичай такого не буває.

Чим ближче Сонце до свого піка активності, а він має припадати на 2025 рік, тим частіше відбуватимуться потужні сонячні спалахи та викиди плазми. Тож найближчими роками кількість геомагнітних бур зростатиме.

Джерело: Focus.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень