«Виродські» панталони, сукні-комбінації і труси-«нєделька»: секрети жіночої білизни в СРСР (ФОТО)

Частіше її, звісно, просто не було, бо дві фабрики з потребами населення не справлялися

Жіноча білизна часів СРСР створювалася явно не для краси і зваблення. Замість симпатичних мереживних боді, бікіні і прозорих бюстів радянські жінки носили бавовняні майки, сурові панталони з начосом і сукні-комбінації.

Більше того, радянська промисловість не могла забезпечити населення відповідними розмірами та комфортними фасонами навіть такого одягу, тож люди вчилися шити самостійно - за викройками із закордонних журналів.

Якою ж була у різні часи СРСР дівоча білизна, аналізував OBOZREVATEL.

30-ті роки

Фабричні вироби у 30-х роках в Україну не доставляли. В ті часи весь Союз забезпечували білизною всього дві фабрики – «Мосбелье» і «Ленбелье» і логічно, що із завданням пошити труси і майки для всіх громадянин СРСР вони не справлялися.

Та й ті вироби, які вдавалося відшити й відправити у продаж, були негарними і ще й незручними. Панталони покупці називали «виродськими».

 40-ві роки

Напередодні Другої світової між модою для бідних і багатих була ціла безодня. Про бюстгальтери селянки навіть не мріяли - під спідницю й сорочку вони просто вдягали сорочку з бавовни.

А от у воєнний час сформувався стиль мілітарі, близький до спортивного, оскільки дівчата готувалися до участі у бойових діях. Панталони забезпечували теплоту і комфорт, що було набагато важливішим за привабливість.

 50-ті роки

На початку 50-х років почали шити гарнітур, який складався з сорочки на лямках і трусиків з бавовняного трикотажу. Трендовими стали сукні-комбінації, їх носили і замість піжами, і цілий день - під звичайним одягом. Головним завданням комбінації було прикрити бюстгальтер і трусики, що просвічувалися.

 60-ті роки

На початку 60-х випустили популярну лінію бюстгальтерів «Анжеліка», за якими вишиковувалися навіть на ті часи просто таки неймовірні черги. За кордоном їх шили з мережива, а в СРСР - з цупкої тканини, яка постійно натирала. Міряти в кіоску ці бюсти, звісно ж, не дозволяли, тож покупці просто брали будь-який розмір, а тоді мінялися між собою.

Дівчата-підлітки у ті часи лише починали носити бавовняні бюстгальтери, схожі на короткий жилет із ґудзиками.

 70-ті роки

Найпопулярнішими були панталони «три гумки». Ці штанці зараз викликають найбільше глузування, однак у морози вони були незамінні. Жінки не знали про бікіні й носили теплі комфортні шорти, що не натирали.

Молодь протестувала проти бавовни й обожнювала синтетику. І хоча білизна зі штучного шовку й нейлону була незручною, зате дуже модною.

 80-ті роки

У 80-х роках до Союзу почали завозити перші імпортні товари, здебільшого нелегально. Популярними стали польські та німецькі трусики «нєдєлька» з написами і декоративним оздобленням на кожен день тижня.

За формою вони були сліпами із закритими сідницями.

 90-ті роки

На початку 90-х ринок заполонила неякісна китайська білизна, яку хотіли носити поголовно всі дівчата. Трусики і бюстгальтери оздоблені дешевим колючим мереживом, а в пікантних місцях прозорі.

З'явилася і перша в СРСР еротична білизна, яка стала справжньою новизною для радянських жіночок.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень