Відстрочка від мобілізації: Які тимчасові обмеження можливі для різних категорій громадян

Проте військовозобов'язаних можуть викликати для уточнення інформації

В Україні триває восьмий місяць повномасштабної війни з росією. Для захисту нашої країни призивають чоловіків віком від 18 до 60 років. Деякі з них мають право на відстрочку від призову на різний термін.

Тривалість відстрочки залежить від умов, за яких вона видавалася

  • Якщо у військовозобов'язаного чоловіка дружина є особою з інвалідністю, відстрочка діятиме доти, доки вони перебувають у шлюбі, або до закінчення визнання її особою з інвалідністю, якщо група видавалась тимчасово.
  • Якщо відстрочку військовозобов'язаний отримав через проблеми зі здоров'ям, кожні 6 місяців необхідно проходити повторну медкомісію та підтверджувати свій стан здоров'я.
  • Відстрочка за тимчасовою непридатністю внаслідок тимчасового погіршення стану здоров’я надається на 2 місяці. Потім військовозобов'язаний має знову проходити ВЛК, де йому можуть продовжити відстрочку ще.

Відстрочка заброньованим

Співробітники підприємств отримують відстрочки на різні періоди, залежно від виду послуг, яке надає установа. Коли термін бронювання закінчується, громадяни можуть мобілізувати.

Попри бронювання представники територіальних центрів комплектації (колишні військкомати) можуть неодноразово викликати цих військовозобов'язаних для уточнення інформації.

Джерело: biz.today

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень