Відомо, що буде з пенсіями, які неможливо доставити за місцем проживання

Це стосується тимчасово окупованих територій та регіонів, де ведуться активні бойові дії

Пенсіонерам, яким неможливо доставити пенсії за місцем проживання, зарахують виплати на рахунки в Ощадбанку. Про це повідомили у Мінсоцполітики.

Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, повідомила, що уряд прийняв рішення, яке передбачає, що пенсіонерам, які отримували пенсії НЕ на банківські картки, а за місцем проживання, та які залишилися окупованих, оточених, територіях, де йдуть активні бойові дії, через що Укрпошта не має технічної можливості доставляти там пенсію, вся сума пенсії зараховуватиметься на рахунки, відкриті в Ощадбанку, - йдеться у повідомленні відомства.

Наголошується, що пенсію зарахують на рахунки після надання акціонерним товариством «Укрпошта» (за погодженням з військово-цивільними адміністраціями) до ПФУ інформації про відсутність технічної можливості здійснювати виплату та доставку пенсій на певних територіях.

Кошти з рахунку пенсіонер зможе отримати у будь-якому відділенні Ощадбанку на безпечній території на підставі паспорта та довідки з номером податкового коду, підписавши договір про банківський рахунок.

При цьому, якщо людина не звернулася до Ощадбанку за отриманням грошей, то вся сума пенсії зберігається, і одразу після відновлення можливості Укрпошта доставить її людині за місцем проживання.

Водночас, якщо пенсіонер переселився на безпечну територію, то за його зверненням до Пенсійного фонду пенсія може виплачуватись Укрпоштою за новим місцем перебування через Ощадбанк або ж інший обраний пенсіонером уповноважений банк.

А от для пенсіонерів, які отримують виплати на банківські картки, нічого не змінюється – їм пенсія на картки надходить.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень