Відома «Батьківщина-мати» буде інакшою: Що саме хочуть змінити на головній пам'ятці України

Там хочуть демонтувати радянський герб

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Головну пам'ятку Києва та України «Батьківщину-мати» хочуть візуально оновити, адже досі на її щиті зображений радянський герб, повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

«Батьківщина-мати» з гордим, спокійним обличчям дивиться на Схід, в бік ворога. Рівно піднятим мечем, вона не робить замах, лише показує, що має силу, а щит демонструє готовність захищати Україну. Щит, який позбудеться радянського клейма, – йдеться в повідомленні.

Директор Українського інституту сталевих конструкцій ім. В. М. Шимановського Олександр Шимановський вважає, що заміна герба та решта ремонтних робіт коштуватиме 36 мільйонів гривень. Головна складність полягає ще й у тому, що монтажні роботи доведеться виконувати на висоті 92 метри. Для цього потрібне спеціальне обладнання, а також сприятливі погодні умови.

Проєкт ремонту повинен бути готовий вже до кінця липня цього року.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень