Верховна Рада змінила пенсійне законодавство України: що нового очікує на пенсіонерів?

5 головних змін для різних категорій отримувачів виплат

Сьогодні нардепи затвердили у другому читанні законопроєкт №4668 про зміни до законів щодо вдосконалення пенсійного законодавства. «ЗА» проголосували 352 народних обранці.

Ухвалений ними документ офіційно встановлює 1 березня як дату щорічної індексації пенсій та розширює коло осіб, яким цього дня щороку перераховуватимуть пенсії.

Які зміни передбачені законопроєктом №4668

Цим документом закріплюється право достроково йти на пенсію деяким категоріям осіб.

Зокрема, вийти на пенсію за 1,5 року до досягнення пенсійного віку можуть працівники, з якими розірвано договір через невідповідність займаній посаді або за станом здоров'я.

Також право на дострокове призначення пенсії отримають батько чи матір, які виховують дітей, хворих на важке, рідкісне захворювання, за яким не встановлено інвалідності.

Згідно з документом, збільшується і віковий поріг визначення дитини особою з інвалідністю з дитинства – з 16 до 18 років.

Крім того, встановлюється, що непрацездатними членами сім'ї також вважаються чоловік, батько чи мати, якщо вони досягли віку 65 років.

Усувається різниця у розмірах надбавок за однакову тривалість пізнішого виходу на пенсію, яка в деяких випадках відрізняється у декілька разів, залежно від часу виходу на пенсію (до або після 2004 року).

Джерело: liga.net

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень