Вчені виявили нову мутацію коронавірусу. Дуже заразна

Вірус з'явився у суворому регіоні

Вчені у Чилі досліджують нову можливу мутацію коронавірусу SARS-CoV-2.

Інфекція спостерігається у віддаленій частині південноамериканського континенту Патагонії, де останні тижні спостерігається різке збільшення випадків захворювання COVID-19.

Про повідомляє ТСН.

Примітно, що в цьому регіоні проживає 1% населення країни. А випадків коронавірусу зафіксовано 20% від загальнонаціональної кількості. Таке аномальне ощирення інфекції й наштовхнуло вчених на гіпотезу щодо нової мутації.

Дослідження вірусу справді виявило дещо цікаве.

Доктор Марсело Наваррете з Університету Магальянеса заявив, що дослідники виявили «структурні зміни» у короноподібних шипах на білковій оболонці нових коронавірусів.

За його словами, зараз проводяться дослідження, щоб краще зрозуміти потенційну мутацію та її вплив на людину.

Єдине, що ми знаємо на сьогодні, це те, що це збігається за часово-просторовими межами другої хвилі, яка досить інтенсивна в регіоні, - сказав Наваррете.

Регіон Магальянес в Чилі - це здебільшого віддалена, устелена льодовиками пустеля, з маленькими містечками та регіональним центром Пунта-Аренас, де спостерігалися випадки сплеску COVID-19 у вересні та жовтні після першої хвилі на початку року.

Лікарні наближаються до повної заповненості у постраждалому регіоні. Чиновники міністерства охорони здоров'я Чилі заявили, що розпочали евакуацію хворих жителів регіону до столиці Сантьяго.

Наваррете визнав, що подібні мутації спостерігалися в інших місцях, але він сказав, що відносна ізоляція та суворий клімат відомого холодного та вітряного регіону Магальянес, можливо, створили умови виживання більш заразних форм вірусу, які й здатні поширюватися в таких умовах.

Деякі з цих змінних, такі як холод, вітер, пов'язані з більш високим рівнем поширення COVID-19 у світі, - сказав Наваррете.

Вчені заявляють, що мутації можуть зробити вірус більш заразним, але не обов'язково роблять його більш смертоносним. До того ж, це жодним чином не гальмує ефективність потенційної вакцини, кажуть вони.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень