ШОК! В Україні досі продають «Советское шампанское»! (ФОТО)

Його виробляють... німці. В Польщі!

Що б там не було написано, всі сприймають це як «Советское шампанское»

«Советское шампанское», як з’ясувалося, досі купують в Україні. Бо якби не купували, то його не продавали б. Втім, нині воно скромно перейменоване в «СоветОВское шампанское» - не з доброї волі виробника, а через закон про декомунізацію. Ще у 2016 році «Київський завод шампанських вин «Столичний» (КЗШВ) перейменував свій продукт, просто додавши дві літери. На той час КЗШВ вже належав німецькій компанії «Henkell&Co. Gruppe».

Ми пішли на такий крок для того, щоб зберегти один з головних атрибутів новорічного свята, - так пояснили свій крок на КЗШВ. Хоча, можна ж було дати напою іншу назву, без прив’язки до СРСР.

Вже тоді сумувати за «совком» було не комільфо, але все одно знаходилися люди, які відчували пієтет до «Советского шампанского».

2 жовтня 2018 році у фейсбуці з’явився такий допис Сергія Будкіна:

Видишь это на полке магазина и думаешь «Пустыня. Сорок лет. Только потом есть какая-то надежда». А потом вспоминаешь, что этим самым заводом владеют немцы, семья, капитализм, бизнес. То есть все те, кого ожидаешь на том конце сорока лет и пустыни встретить.

Рівно через 5 років, 2 жовтня 2023-го,  він знову повернувся до цієї теми:

Думаєш, що 40 років скоротилися до п'ятисот сімдесяти днів і більше цього не буде. Потім ідеш на zakaz.ua пересвідчитися, бо не може ж так бути, і бачиш, що ні, «Советовское Искристое» продовжує радувати пересічного громадянина. Більш того, як виявилося при детальному огляді - Советовское Искристое виробляють в Польщі, на заводі компанії Henckell в місті Торунь, і імпортують в Україну. Бо Київський Завод Шампанських Вин закінчив своє існування, а от споживач «Советовского Искристого» - ні.

Так, напій тепер називається «Советовское искристое», адже шампанським може називатися тільки вино, виготовлене у французькому регіоні Шампань. Втім, етикетка не змінилася, на ній так само є емблема КЗШВ, хоча завод фізично припинив своє існування.

І дійсно, як відзначив Сергій Будкін, напій «Советовское искристое» виготовляють у Польщі, у місті Торунь, на заводі Henkell Freixenet Polska Sp. z.o.o. Це вказано на етикетці.

А от на сайті інформації про такий напій немає.

Невже соромляться своєї продукції?

В Україні «Советовское шампанское» можна купити без проблем: в «Епіцентрі», в «Ашані», на «Розетці»… Значить, є попит?

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень