Українські банки ухвалили важливе рішення щодо кредитних лімітів

Адже з початком повномасштабного вторгнення багатьом клієнтам банків їх просто урізали

Банки в Україні можуть переглянути кредитні ліміти за картками. Їм можуть переглянути у бік збільшення.

У 2022 році на початку повномасштабного вторгнення рф банківські установи пішли назустріч клієнтам, оголосивши нетривалі кредитні канікули, за певними запозиченнями навіть зменшили відсотки. Втім, коли стало зрозуміло, що ситуація швидко не покращиться – умови роботи з клієнтами змінили. Повернули відсотки за кредитами, а частині споживачів зменшили кредитні ліміти.

Цього року ніяких пом’якшень українцям не обіцяють, але переглянути розмір кредитних лімітів у бік збільшення – можуть.

Проте на масове збільшення кредитних лімітів, ще й на великі суми не йдеться. Розмір лімітів можуть збільшити тільки для перевірених клієнтів. У 2022 році банки відмовили у підвищені кредитних лімітів майже 25% своїх клієнтів, цього року прогнозують що відсоток відмов може зрости до 30%.

Але тим, хто має хорошу репутацію у банках, підуть на зустріч і можуть збільшити ліміт.

Зауважимо, що впродовж 2022 року збільшилася кількість проблемних кредитів. Якщо до війни кількість неповернутих кредитів складала 16%, то у 2022 році їх кількість зросла до 32%. Йдеться і про кредити на авто чи споживчі кредити, а також іпотека. При цьому кредити за картками раніше у банках були найменш проблемними, то зараз відсоток неповернення цих коштів складає 40-50%.

Джерело: Стіна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень