Українця з вм’ятиною у скроні лікують від бронхіту. Шокуючі кадри з лікарні, яку в народі називають «Морг»

Зараз чоловік вже фактично не може говорити та помирає

Сумнозвісна Софіївська лікарня №45, де надають медичну допомогу ув'язненим зі всієї країни, попала в грандіозний скандал через одного пацієнта. Під час моніторингового візиту правозахисники знайшли у лікарні чоловіка з вм'ятиною у скроні. Але місцеві «фахівці» лікували його від бронхіту.

Деталі цієї історії написали у звіті Харківської правозахисної групи «Права людини в Україні».

Життя пацієнта під загрозою

До правозахисників звернулася Катерина Троцько, мати засудженого до позбавлення волі Сергія Троцька, 1989 року народження. Жінка розповіла, що її син відбував покарання за крадіжку телевізора. На здоров'я раніше він не жалівся, а зараз його стан украй важкий, життя під загрозою.

Сергій знаходиться у Софіївській багатопрофільній лікарні №45 філії ДУ «ЦОЗ ДКВС України» в Дніпропетровській та Донецькій області.

 

Зараз він вже фактично не може говорити та помирає.

Коли моніторингова група приїхала до СВК-45, вона була шокована. Сергій Троцько майже не говорить, він нього йде нестерпний сморід, на його обличчя сідають мухи. На правом боці обличчя біля скроні - величезна вм'ятина.

— Сергій знаками давав нам зрозуміти, що він не скоював злочин, його засуджено несправедливо і що його жорстоко побили в Кропивницькому СІЗО, - додали правозахисники.

 

Сергій Троцько просто помирає у лікарні (фото: Андрій Діденко)

 

Що вдалося з'ясувати

Виявилося, що він має черепно-мозкову травму, але щодо неї не було вжито ніяких заходів. Тобто, у медичній документації немає дати та обставин встановлення діагнозу, записів консультацій спеціалістів, рентгену, необхідного у такому випадку.

І на момент візиту у медичній карті Сергія було встановлено клінічний діагноз - бронхіт. А у листку призначень відмітки про виконання лікарських призначень були прописані на добу вперед. Щоденні записи лікаря також відсутні.

Один з членів моніторингової групи, лікар та спеціаліст із судово-медичної експертизи вищої кваліфікації зі стажем роботи понад 20 років Костянтин Запорожцев зазначив у висновку:

— Будь-якої інформації про обставини встановлення діагнозу важкої черепно-мозкової травми (коли, яким лікарем, в якому закладі охорони здоров’я, на підставі яких діагностичних даних тощо), її клінічні особливості (можливі переломи кісток черепа, ушкодження певних ділянок головного мозку тощо) і дані рентгенологічних досліджень в медичних документах Троцька С.В. не міститься…

 

Троцьку С.В. не надається необхідна медична допомога лікарем за спеціальністю «Неврологія»...

 

Виставлений діагноз - гострий бронхіт і дата виписки - 20.10.2023 року.

 

Решта нормативно передбачених відомостей (в тому числі щоденникові записи лікаря, консультації спеціалістів тощо) відсутня.

Лікарня «Морг»

Про цю лікарню для ув'язнених вже багато років ходить дурна слава, бо там не виконують своїх функцій. У неї привозять в'язнів зі всієї України й по факту - помирати. Хвора людина має пройти жахливі дороги, щоб опинитися там і просто померти. Місцеві кажуть, що так тут було завжди.

В цій лікарні спеціалістів неврологічного профілю немає, тому Сергій отримати належне лікування не може. Його не лікують, він просто приречений на смерть.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень