У який термін після вручення повістки треба з'явитися у ТЦК і які документи необхідні?

Пояснення юриста

Людина, яка її отримала, має прийти до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП) за місцем реєстрації.

У який термін треба прийти до ТЦК після отримання повістки?

 

Існує чотири види повісток:

  • повістка-призов на строкову службу (зараз не видається);
  • повістка мобілізаційного розпорядження (її ще називають «явка з речами»);
  • повістка на проходження військово-лікарської комісії;
  • повістка для уточнення даних.

- У повістці-призові на строкову військову службу вказано термін, у який потрібно з'явитися до призовної дільниці. Втім весняний призов на строкову військову службу до ЗСУ та інших військових формувань не проводиться через загальну мобілізацію.

 

У другому виді повісток – мобілізаційному розпорядженні – вказано про обов'язок з'явитися у визначений призовний пункт протягом 24 годин після оголошення мобілізації, – пояснив юрист Богдан Прачун.

Мобілізаційне розпорядження вручається тим військовозобов’язаним, які пройшли медичну комісію та визнані придатними до несення військової служби. Тобто такий вид повістки передбачає безпосередній виклик до війська.

Повістка з метою уточнення облікових даних та повістка на проходження ВЛК вручається для уточнення інформації про склад сім’ї, стан здоров’я, місце роботи військовозобов’язаного та проведення щодо нього ВЛК для визначення його придатності (придатний, непридатний чи обмежено придатний) до несення військової служби.

Вручення такої повістки НЕ означає безпосереднє відправлення на службу військовозобов’язаного, але в ній теж описують чітку дату, коли потрібно з’явитися до ТЦК і СП.

Що треба робити після отримання повістки?

Після того, як військовозобов'язаний одержав повістку, він має з’явитися до ТЦК і СП у зазначений у документі час. Його не відправлять одразу на фронт після отримання повістки.

Військовозобов'язаний з собою повинен мати такі документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код;
  • військово-обліковий документ;
  • медичні документи;
  • посвідчення водія (за наявності);
  • інформацію про освіту;
  • документи про склад сім’ї, наявність дітей або догляд за особами з інвалідністю.

Після перевірки документів, військовозобов’язаного направляють на проходження ВЛК. За результатами висновку ВЛК вже ухвалюють рішення щодо ступеня придатності або непридатності людини до військової служби.

З висновком ВЛК військовозобов'язаний має повернутися до мобілізаційного відділу, де пропонують пройти навчання у навчальних центрах.

Крім того, йому буде необхідно пройти тест «Адаптивність 200», в якому потрібно відповісти на 200 питань, що допоможуть визначити його рівень стійкості до стресів, комунікаційних здібностей і соціалізації. Якщо людина не проходить цей тест, її не рекомендують до військової служби.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень