Розгерметизація: У Києві затопило метро, рух закривають на пів року (ФОТО/ВІДЕО)

Уряд скликав спецкомісію

У київському метро через розгерметизацію тунелю затопило колії. Відучора, 8 грудня, припинила працювати частина станцій синьої гілкивід «Либідської» до «Теремків».

У метрополітені розгерметизувався тунель – вода підтопила частину підземки.

Рух поїздів метро обмежать на пів року 

У Києві щонайменше на 6 місяців обмежать рух поїздів синьою гілкою метро між станціями метро «Деміївська» та «Теремки».

На час ремонту поїзди курсуватимуть між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська».

Шість станцій працюватимуть цілодобово лише в режимі укриття:

  • «Деміївська»,
  • «Голосіївська»,
  • «Васильківська»,
  • «Виставковий центр»,
  • «Іподром»
  • «Теремки».

Рух поїздів на цьому відрізку повністю зупинений до завершення робіт.

Замість метро буде наземний транспорт

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, на час ремонтних робіт організували рух наземного транспорту: автобусів і тролейбусів.

Від «Теремків» до «Либідської» курсуватиме 77 автобусів та 20 тролейбусів. Така кількість наземного транспорту зможе перевезти 14-15 тисяч людей на годину. До прикладу, метро на цій ділянці перевозило близько 12 тисяч людей на годину.

Причина підтоплення метро

За словами мера Києва Віталія Кличка, перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Теремки» споруджували в 2008-2010 роках у складних умовах: не в автоматичному, а майже в ручному режимі. Тоді розрили велику ділянку глибиною 8-10 метрів, яка наразі пропускає воду. Це зона річки Либідь, яка частково йде під поверхнею. Підтоплення тунелю – це складник проблеми.

Вода тисне на стінки тунелю, він деформується, тріскається і ще більше руйнується, пропускаючи воду. А коли йде потяг, цей процес прискорюється. Тому після фахового обстеження вирішили закрити рух в терміновому порядку.

Голова уряду скликав спецкомісію

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив сьогодні, 9 грудня, провести засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Він заявив, що через дії чи бездіяльність міської влади постала загроза затоплення та руйнування тунелів синьої гілки. Це матиме безпосередній вплив на безпеку киян.

Прокуратура розпочала розслідування

У зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену розпочато досудове розслідування за фактом службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст.367 КК України).

8 грудня столична влада оголосила про зупинення руху поїздів на відрізку між станціями «Либідська» та «Деміївська» Оболонсько-Теремківської лінії метро. За попередніми даними, вказані обставини виникли у зв’язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену.

Під час досудового розслідування слідчі та прокурори досліджуватимуть обставини, які призвели до вказаних наслідків. Також в межах слідства нададуть правову оцінку діям службових осіб КП «Київський метрополітен» і підрядних організацій, які споруджували перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» в поймі річки Либідь, йдеться у заяві столичної прокуратури.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень