Тут краще не хворіти: про ціни, зарплати та вакансії у Норвегії

Українці поділилися досвідом

Робота в Норвегії доступна українцям, оскільки наших біженців там прирівнюють до резидентів. Відповідно, вони мають таке саме право на працю, як і самі норвежці. При цьому українці можуть отримувати дуже високі зарплати, але вакансії їм будуть доступні не всі.

Про особливості працевлаштування українських громадян у Норвегії розповіли у спеціалізованій групі Facebook, - пише Today.ua

Отже, дискримінації при працевлаштуванні для українців немає. Однак на багатьох вакансіях потрібно знання мови. Причому не обов'язково норвезької, треба знати хоча б англійську.

Таким чином, якщо ви володієте англійською мовою, ваші горизонти для працевлаштування будуть набагато ширші.

Водночас є чимало вакансій із гарною зарплатою, на яких від вас не вимагатимуть знання мови. Зокрема, йдеться про такі вакансії:

  • електрики,
  • механіки,
  • співробітники на виробництві,
  • вантажники,
  • водії,
  • зварювальники,
  • покоївки,
  • помічники в портах,
  • офіціанти.

На яку зарплатню можна претендувати?

Торік середня зарплата в Норвегії становила 4700 євро на місяць.

При цьому електрики можуть розраховувати в середньому на 4200 євро, прибиральники – на 4060, маляри – на 3690. Але й вартість життя у Норвегії дорога.

Так, щоби винайняти невелику квартиру, знадобиться в середньому 1600 євро на місяць. Ще 80 євро потрібно віддати за проїзд громадським транспортом. Ну і, звичайно, ще чимало грошей піде на їжу.

Фото ілюстративне

При цьому набагато більше шансів на працевлаштування у великих містах, де є багато вакансій. У невеликих населених пунктах знайти роботу дуже складно, попереджають українців. У кращому випадку вдасться знайти невеликий підробіток.

Якщо ви живете в маленькому містечку, то роботу знайти практично нереально, тим більше без знання хоча би базової англійської. Якщо пощастить, знайдете підробіток на кшталт прибирання, - діляться своїм досвідом українці.

Таким чином, у невеликому населеному пункті розраховувати на хорошу вакансію і добрий заробіток не доводиться. А українських біженців розселяють переважно в таких місцях – у невеликих населених пунктах.

Звичайно, з досвідом роботи та зі знанням мови все ж таки можна знайти непогану роботу. При цьому українські біженці можуть безкоштовно навчатися та лікуватись у цій країні.

Але медична допомога безкоштовна лише у межах страховки.

Все, що понад страховку, доведеться оплачувати самостійно.

Наприклад, візити до лікарів-спеціалістів, а також ліки та медичний транспорт потрібно буде оплачувати за свої гроші. Тому за кордоном краще не хворіти.

Раніше ми писали на цю тему:

Повіситеся від нудьги? Українець розповів про життя та витрати у Норвегії

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень